دوره 36، شماره 9 - ( 2-1359 )                   جلد 36 شماره 9 صفحات 325-336 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

شریعت پناهی محمد، مرتضوی رضا. برسی آبهای خوراکی منطقه لواسانات-تهران. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1359; 36 (9) :325-336

URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-1871-fa.html


چکیده:   (2371 مشاهده)
به علت شیوع برخی از بیماریها از قبیل ناراحتیهای دستگاه گوارش گواتر و فساد دندان در منطقه لواسانات واقع در شمال تهران بر آن شدیم که از 20 نمونه آبهای خوراکی منطقه آزمایشهای فیزیکی و شیمیائی و میکربی بعمل آورده و نتایج حاصل را مورد مطالعه قرار دهیم.نتایج حاصل از آزمایشهای فیزیکی و شیمیائی نمونه آبها در فصول مختلف نشان می دهد که ترکیب شیمیائی آبهای منطقه جزو دسته آبهای بیکربناته کلسیک بوده که باقیمانده خشک و سنگینی آنها در حد استاندارد بین المللی آبهای خوراکی می باشد ولی میزان یدوفلوئور نمونه ها بسیار ناچیز بوده که علت کمبود دو عنصر اخیر با در نظر گرفتن سایر عوامل می تواند علل در پیدایش گواتر و فساد دندان در منطقه باشد.نتایج حاصل از آزمایش میکربی نشان می دهد که نمونه آب غالب نقاط بعلت وجود میکروبهای دستگاه گوارش که توسط فاضلاب وارد آب شده اند آلوده بوده و قابل شرب نمی باشند و می توان شیوع اسهال و سایر بیماریهای گوارش رایج در منطقه را با آلودگی میکروبی آبها در ارتباط دانست. بنابراین پیشنهاد می شود که آب چشمه ها و قنوات منطقه لواسانات را قبل از مصرف در منبعی هدایت و پس از استریل (توسط کلرو یا ترکیبات دیگر) در شبکه لوله کشی توزیع نمود.

متن کامل [PDF 548 kb]   (683 دریافت)    

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Tehran University Medical Journal TUMS Publications

Designed & Developed by : Yektaweb