مهرپور سعیدرضا، طوافی محمدرضا، سربی رضا، آقامیرسلیم محمدرضا. بررسی تکنیک صفحهگذاری بیولوژیک در شکستگیهای چند قطعهای سابتروکانتریک استخوان ران. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1391; 70 (2) :104-109
URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-144-fa.html
1- بیمارستان دکتر شریعتی دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- مرکز پژوهشهای علمی دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- مرکز پژوهشهای علمی دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، aghamirsalim@gmail.com
چکیده: (5926 مشاهده)
زمینه و هدف: شکستگیهای چند قطعهای سابتروکانتریک استخوان فمور حدود 34-10 درصد کل شکستگیهای مفصل لگن را تشکیل میدهند. درمان شکستگیهای چند قطعهای سابتروکانتریک برای جراحان ارتوپد همواره یکی از چالشبرانگیزترین موضوعات بوده است. تاکنون تکنیکهای متفاوتی در شکستگیهای چند قطعهای ساب تروکانتریک استفاده شده است. بعضی از این تکنیکهای مورد استفاده در جراحی با عوارض و مشکلات فراوانی همراه هستند. لذا با توجه به مطالعات قبلی و نتایج آنها بر آن شدیم تا مطالعهای را طراحی کنیم که در آن بتوانیم کارایی فیکساسیون بیولوژیک در شکستگیهای چند قطعهای سابتروکانتریک استخوان فمور را بررسی کنیم.
روش بررسی: در این مطالعه 20 بیمار با شکستگیهای چند قطعهای سابتروکانتریک استخوان فمور بررسی شدند. بیماران به صورت بالینی برای درد، میزان حرکت مفاصل هیپ و زانو، انحرافات چرخشی و اختلاف طول دو پا بررسی شدند، در ضمن، چگونگی جوشخوردگی بر اساس یافتههای رادیوگرافی بررسی شد.
یافتهها: از بیست و سه بیمار پذیرفته شده با شکستگیهای چند قطعهای سابتروکانتریک، 20 بیمار وارد مطالعه شدند. بر اساس طبقهبندی Seinheimer، چهار بیمار دچار شکستگی از تیپ سه، 9 شکستگی از تیپ چهار و هفت نفر از بیماران دچار شکستگی از نوع پنج بودند. در هشت بیمار فیکساسیون با پیچ دینامیک کندیلار Dynamic Condylar Screw (DCS) و در 12 نفر دیگر با پیچ دینامیک هیپ Dynamic Hip Screw (DHS) انجام شد. جوشخوردگی در تمام بیماران دیده شد. هیچکدام از بیماران درد یا اختلال حرکت نداشتند.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج بهدست آمده، نویسندگان صفحهگذاری ساب ماسکولار در شکستگیهای چند قطعهای سابتروکانتریک را پیشنهاد میکنند.