دوره 36، شماره 5 - ( 1-1359 )                   جلد 36 شماره 5 صفحات 148-136 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

عندلیب ناصر. علل عبور داروها و عوامل بیهوشی زا از جفت و موقعیت داروهای مختلف در برابر جفت و جنین. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1359; 36 (5) :136-148

URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-1894-fa.html


چکیده:   (5011 مشاهده)

عواملی که باعث عبور داروها از جفت می شودند عبارتند از :1-بالا بودن حلالیت دارو در چربی 2-قابلیت یونی شدن دارو3-غلظت دارو و سرعت تزریق 4- سرعت انتشار دارو در خون جنین و سرعت استفاده و جذب دارو بوسیله بافتهای بدن جنین. اگر داروهای تجویز شده به زن باردار شدیداً و به مقدار زیاد از جفت عبور کند نوزاد را به شدت متاثر می سازند و اگر مقدار عبورشان از جفت کم باشد بنابراین شدت تاثیرشان خفیف خواهد بود و اگر خیلی کم عبور کنند تاثیر چندانی روی جنین نخواهند داشت. بطور کلی متخصصین بیهوشی باید توجه داشته باشند که تقریباً کلیه داروها از جفت عبور می کنند و از روش و داروهائی استفاده نمایند که اثر سوئی روی جنین تولید نکند و قبل از بیهوش کردن زن باردار درباره داروهائی که به او تجویز شده یا داروهائی که به علل بیماریهای مختلف در دوره حاملگی از آن استفاده می نموده است بررسی و پرسشهائی کاملی بنماید تا بیهوشی کاملاً بی خطر و بدون عارضه برای زن باردار و در نتیجه نوزاد شروع و به پایان خوب رسد.

متن کامل [PDF 4011 kb]   (1679 دریافت)    

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb