زمینه و هدف: پرولاپس ارگانهای لگنی و علایم ادراری همراه با آن یک اختلال شایع در میان زنان مسن است که جهت افزایش امید به زندگی و بهبود کیفیت زندگی زنان، درمان آن ضروری میباشد. لذا با توجه به بهکارگیری تستهای یورودینامیک در تشخیص پاتوفیزیولوژی اختلالات سیستم ادراری و نوع درمان مناسب و همچنین دسترسی ناکافی به دستگاه مورد نظر، این مطالعه با هدف بررسی و مقایسه نتایج این تست و شکایات بیمار در بیماران با پرولاپس لگنی انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه مورد- شاهدی، طی 18 ماه، 105 بیمار در درمانگاه ولیعصر، بیمارستان امام خمینی با درجاتی از پرولاپس ارگانهای لگنی وارد مطالعه شدند و بر اساس پرسشنامه UDI-6 بیماران به دو گروه 66 نفری با بیاختیاری ادراری (گروه 1) و 39 نفری بدون آن (گروه 2) با داشتن رضایتنامه مورد بررسی تستهای یورودینامیک قرار گرفتند.
یافتهها: بر اساس پرسشنامه، تکرر و نشت ادرار، بیاختیاری اضطراری و استرسی در گروه بیماران با بیاختیاری بیشتر بود (001/0p<). پارامترهای یورودینامیک بهجز حجم تمایل به ادرار اولیه و نرمال بهطور مشخص در دو گروه تفاوتی نداشت. حساسیت و ویژگی نشت اضطراری ادرار در گروه 1 بهترتیب: 22 و 8/68 و در گروه 2، 30 و 5/65% و نشت استرسی در گروه 1 بهترتیب: 4/25 و 100 و در گروه 2، 1/57 و 9/71% بود.
نتیجهگیری: در مطالعه حاضر با توجه به ویژگی و حساسیت بهدست آمده از شکایات بیمار و تست یورودینامیک بهنظر میرسد، در بیماران پرولاپس لگنی نیازمند به جراحی، بهمنظور ارزیابی بیاختیاری ادراری مخفی، بهتر است که بررسی یورودینامیک انجام گردد.