Maleki A, Ashjaearvan M, Karimi A. Multifactorial analysis of dietary patterns in healthy and coronary artery disease patients: brief report. Tehran Univ Med J 2015; 73 (1) :65-69
URL:
http://tumj.tums.ac.ir/article-1-6576-fa.html
ملکی علی، اشجع اروان مهناز، کریمی اشرف. مقایسه الگوی تغذیه در افراد سالم و مبتلایان به بیماریهای قلبی- عروقی در شهرستان بروجرد: گزارش کوتاه. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1394; 73 (1) :65-69
URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-6576-fa.html
1- گروه قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی لرستان ، dralimaleki@yahoo.com
2- گروه پرستاری، بیمارستان امام خمینی (ره)، دانشگاه علوم پزشکی لرستان
چکیده: (5099 مشاهده)
زمینه و هدف: تاثیر میزان مصرف و تنوع مواد غذایی بر بیماریهای قلبی- عروقی در پژوهشهای گوناگون مورد بررسی قرار گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی الگوی تغذیه و ارتباط آن با بیماریهای قلبی و عروقی بود. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی 801 نفر در محدوده سنی 35 تا 85 سال از ابتدای فروردین تا پایان اسفند 1390 از نظر ریزمادههای غذایی در رژیم غذایی روزانه بر اساس مصرف یا عدم مصرف در شهرستان بروجرد مورد پرسش قرار گرفتند. نرمافزارهای SPSS و آنالیز مواد غذایی مخصوص کشور ایران جهت تجزیه و تحلیل دادهها مورد استفاده قرار گرفتند. یافتهها: در این مطالعه بین مصرف گوشت قرمز و بیماریهای عروق کرونری قلب ارتباط معناداری مشاهده نشد، ولی میزان مصرف آجیل با بروز این بیماریها ارتباط معناداری را نشان داد (028/0P=). بین مصرف سبزیجات تازه و پخته و میوههای خشک روغن و کره حیوانی، کیک و شیرینی و سیبزمینی سرخکرده، همچنین برخی از لبنیات با بیماریهای قلبی- عروقی ارتباط معناداری مشاهده نشد (05/0P<) مصرف نوشابههای رژیمی نیز با این بیماریها ارتباط معناداری نشان نداد (05/0P<). نتیجهگیری: اگرچه برخی تفاوتها در الگوی تغذیه بیماران مشاهده میشود ولی الگوی غذایی در افراد سالم و بیمار تفاوت چندانی ندارد و با توجه به نقش تغذیه در بروز بیماریهای قلبی، اصلاح عادات غذایی باید در اولویت برنامههای آموزشی باشد.