دوره 65، شماره 13 - ( دوره 65، ویژه نامه شماره 1 1386 )                   جلد 65 شماره 13 صفحات 53-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (7201 مشاهده)

سندرم پیش‌قاعدگی (PMS) یکی از شایع‌ترین مشکلات زنان در سنین باروری است که بر عملکرد فرد در خانواده و اجتماع تاثیر می‌گذارد. از روش‌های درمانی مختلف توجه به درمان‌های بدون عوارض به‌ویژه فعالیت ورزشی است. این پژوهش با هدف مطالعه تاثیر یک دوره فعالیت ورزشی هوازی بر PMS انجام شده است.

روش بررسی: روش پژوهش از نوع نیمه‌تجربی با طرح دو گروهی بود. برای رسیدن به هدف ابتدا بر اساس پرسشنامه مربوط به علائم PMS اقدام به شناسایی 40 نفر از دانشجویان مبتلا به PMS با قاعدگی منظم و فاقد سابقه بیماری تیروئید، دیابت، زنان و روحی- روانی شد. 20 نفر از آزمودنی‌ها که VO2max همگون‌تری داشتند به‌عنوان نمونه انتخاب و سپس به‌صورت تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند و میزان و شدت علائم PMS و غلظت‌های هورمون‌های استروژن و پروژسترون در یک هفته قبل از شروع قاعدگی سنجیده شد و سپس پروتکل تمرینی شامل فعالیت ورزشی هوازی تداومی از نوع حرکات ریتمیک به‌مدت هشت هفته هر هفته سه جلسه در گروه تجربی انجام گرفت. در پایان هشت هفته، مجدداً کلیه آزمون‌های با همان شرایط تکرار شدند. در این پژوهش برای مقایسه متغیرها از آمار تحلیلی نظیر آزمون ناپارامتری Mann-whitney و آزمون ناپارامتری ویلکاکسون استفاده شد.

یافته‌ها: علایم بدنی و عاطفی بعد از دو ماه فعالیت ورزشی هوازی در گروه تجربی کاهش یافته بود (05/0p>) ولی تغییری در میزان هورمون‌های استروژن و پروژسترون مشاهده نشده (05/0p>).

نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج پژوهش، انجام دو ماه فعالیت ورزشی هوازی در کاهش علایم بدنی و عاطفی ناشی از علایم PMS موثر است.

متن کامل [PDF 151 kb]   (4395 دریافت)    

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.