دوره 73، شماره 11 - ( بهمن 1394 )                   جلد 73 شماره 11 صفحات 835-832 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه روانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ، rezaie.phd.ot@gmail.com
2- گروه کار درمانی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی.
3- گروه پرستاری، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
4- گروه کار درمانی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
5- گروه روانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، مرکز آموزشی درمانی فارابی
6- گروه روانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
چکیده:   (5932 مشاهده)

زمینه و هدف: درک بهتر چگونگی تاثیر فرهنگ بر خودسوزی می‌تواند در ارایه راهکارهای پیشگیری از آن مفید باشد. بنابراین این پژوهش با هدف تبیین چگونگی تاثیر فرهنگ بر اقدام به خودسوزی زنان انجام شد.

روش بررسی: این پژوهش با استفاده از رویکرد کیفی و از نوع تحلیل محتوای جهت‌دار و با مشارکت 21 نفر از اقدام‌کنندگان به خودسوزی، خانواده‌های آن‌ها و کادر درمانی در شش ماهه اول سال 1392 در بیمارستان امام‌خمینی (ره) کرمانشاه انجام شد. داده‌ها با استفاده از مصاحبه نیمه‌ساختار‌یافته جمع‌آوری شدند. مصاحبه‌ها ضبط و تجزیه و تحلیل شدند.

یافته‌ها: درون‌مایه اصلی استخراج‌شده خرده‌فرهنگ خودسوزی بود، که در دو طبقه اصلی محدودیت فرهنگی با تاکید بر آداب و سنن ازدواج و مقبولیت فرهنگی با تاکید بر محاورات، معانی و همانندسازی فرهنگی خودسوزی طبقه‌بندی گردید.

نتیجه‌گیری: در خرده‌فرهنگ خودسوزی شرایطی وجود دارد که موجب بروز و ماندگاری اقدام به خودسوزی می‌شود. توجه به این شرایط در برنامه‌های پیشگیری از خودسوزی پیشنهاد می‌شود.

واژه‌های کلیدی: فرهنگ، خودسوزی، تحقیق کیفی، خودکشی
متن کامل [PDF 697 kb]   (1800 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش كوتاه |

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.