جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای آبرون

فاطمه گنجی، سعید آبرون، حسین بهاروند، مرضیه ابراهیمی، ناصر اقدمی،
دوره ۷۰، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۱ )
چکیده

۸۰۰x۶۰۰ Normal ۰ false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer۴ زمینه و هدف: قابلیت تمایز سلول‌های بنیادی جنین انسان به‌عنوان سلول‌های پرتوان، به انواع سلول‌های مختلف از جمله سلول‌های عصبی، قلبی و کبدی بررسی شده است. در این مطالعه با توجه به توانمندی سلول‌های بنیادی جنین انسان (Royan ) که در پژوهشگاه رویان به‌صورت رده سلولی تهیه شده، بررسی قابلیت تمایز این سلول‌ها به سلول‌های خونی مورد توجه قرار گرفت. هدف مطالعه بررسی توانمندی سلول‌های بنیادی جنین انسان  (Royan ) در تمایز به سلول‌های همانژیوبلاست بود. 

روش بررسی: سلول‌های بنیادی جنین انسان به‌صورت سوسپانسیون در محیط کامل DMEM/F۱۲ و در حضور (ngmL۱۰۰) bFGF کشت و تکثیر شدند و در روز هشت در حضور ترکیبات القاکننده به سلول‌های بلاست تمایز داده شدند. شاخص‌های سلول‌های بلاست KDR، CD۳۱ و CD۳۴ توسط فلوسیتومتری و بیان ژن‌های TAL-۱، Runx-۱ و CD۳۴ توسط Quantitative Real Time-PCR نشان داده شد و توان کلونی‌زایی بلاست‌ها (Colony forming unit-assay) در محیط حاوی متیل سلولز ارزیابی شد.

یافته‌ها: سلول‌های بنیادی جنین انسان در طی تمایز به پیش‌سازهای خونی، جمعیتی از سلول‌های (۵/۱۲%±۷۹) KDR+، (۸/۲%±۶/۵) CD۳۱+-CD۳۴+ و (۱۲/۲%±۶) KDR+-CD۳۱+ را به‌وجود می‌آورند. افزایش معنی‌دار بیان ژن‌های (۰۱/۰P، ۰۵/۰P) TAL-۱, RUNX-۱, CD۳۴  در کلونی‌های چهارده روزه شاهدی بر تشکیل سلول‌های بلاست بود. هم‌چنین کلونی‌های شش روزه تولیدشده بر سطح ماتریژل و با ویژگی‌های شبه همانژیوبلاست در محیط حاوی متیل سلولز شبه کلونی‌های مختلط خونی و سلول‌های شبه اندوتلیال را ایجاد کردند.

نتیجه‌گیری: سلول‌های بنیادی جنینی Royan قادر به تولید سلول‌های پیش‌ساز خونی با توانمندی دوگانه در شرایط آزمایشگاهی می‌باشند که می‌توانند کلونی‌های شبیه به کلونی‌های مختلط خونی و سلول‌های شبه اندوتلیال را تولید کنند.


حمیدرضا شتابی، بهزاد ناظم‌رعایا، محسن آبرون،
دوره ۸۰، شماره ۱۱ - ( بهمن ۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: در این مطالعه تاثیر دگزامتازون وریدی بر درد و تهوع و استفراغ پس از جراحی لاپاراسکوپیک تخمدان بررسی شد.
روش بررسی: این کارآزمایی بالینی تصادفیشده، از خرداد تا اسفند ۱۳۹۹ در بیمارستان بهشتی اصفهان بر روی      ۸۸ بیمار کاندید سیستکتومی لاپاراسکوپیک تخمدان انجام شد. بیماران به‌صورت تصادفی به دو گروه دریافت‌کننده دگزامتازون (D) و نرمال‌سالین (S) تقسیم شده‌اند. دو دقیقه پیش‌ از القا بیهوشی، گروه اول mg ۸ دگزامتازون و گروه دوم نرمالین‌سالین دریافت کردند. فراوانی بروز درد، تهوع واستفراغ (PONV) و نیاز به داروی ضددرد و ضدتهوع در ریکاوری، دوساعت اول، ۱۲-۲ و ۲۴-۱۲ ساعت پس از عمل جمع‌آوری شده و با استفاده از SPSS software, version ۲۳ (SPSS Inc., Chicago, IL, USA) آنالیز شده است.
یافته‌ها: تفاوت معناداری از نظر خصوصیات دموگرافیک بین دو گروه دیده نشد (۰۵/۰>P). فراوانی بروز درد در   گروه (D) در زمان‌های ریکاوری (۴/۰P=)، دو ساعت بعد (۰۰۵/۰P=)، ۱۲ ساعت (۰۰۱/۰P=) و ۲۴ ساعت پس از عمل (۰۰۵/۰P=). کمتر از گروه (S) بود. فراوانی تهوع در گروه D در ریکاوری (۰۰۳/۰P=). دو ساعت بعد (۰۰۱/۰>P)، ۱۲ ساعت (۰۰۲/۰P=) به‌طور معناداری کمتر از گروه S بود. اما ۲۴ ساعت پس از عمل بین دو گروه تفاوت معناداری دیده نشد (۱۵/۰P=). در ریکاوری در دو گروه استفراغ نداشتیم (۱P=)، فراوانی بروز استفراغ در دو ساعت (۰۰۳/۰P=)، ۱۲ ساعت (۰۰۲/۰>P) ۲۴ ساعت پس از عمل (۴۸/۰P=)، در گروه D کمتر از S بود. در زمان‌های مطالعه دوز دیکلوفناک و متوکلوپرامید دریافتی در بیماران گروه D کمتر از گروه S بود.
نتیجه‌گیری: دگزامتازون با دوز mg ۸ پیش از القا بیهوشی می‌تواند در کاهش درد، تهوع و استفراغ پس از عمل جراحی لاپاراسکوپیک تخمدان و کاهش نیاز به آنالژزیک و داروی ضدتهوع موثر باشد.

 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb