جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای آقاجانی

سید ابوالفضل قریشی، امیر حسین آقاجانی،
دوره ۶۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۸۷ )
چکیده

بی‌خوابی و کاهش کیفیت خواب باعث نقص در کارکرد روزانه و افت عملکرد کلی فرد می‌گردد. با توجه به اهمیت موضوع بر آن شدیم تا به سنجش کیفیت خواب در دانشجویان پزشکی بپردازیم.

روش بررسی: پرسشنامه‌های تهیه‌شده شامل اطلاعات دموگرافیک، مقیاس خواب‌آلودگی ایپورث و پرسشنامه سنجش کیفیت خواب پیتزبورگ به‌روش سرشماری در بین تمامی دانشجویان دانشکدۀ پزشکی زنجان توزیع و پس از تکمیل جمع‌آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده‌ها توسط نرم‌افزار SPSS انجام شد.

یافته‌ها: در مجموع ۱۳۳ نفر (۴/۵۹%) کیفیت خواب مطلوب و ۹۱ نفر (۶/۴۰%) کیفیت خواب نامطلوب داشتند. شیوع کیفیت خواب نامطلوب در مقطع علوم پایه (۶/۲۴%)، فیزیوپاتولوژی (۹/۴۲%)، کارآموزی (۷/۴۱%) و کارورزی (۵/۵۳%) بود (۰۰۸/۰=p). شیوع کیفیت خواب نامطلوب در افراد ساکن در خوابگاه ۶/۳۷%، منزل دانشجویی ۶/۴۴%، زندگی با والدین ۸/۲۰% و منزل شخص متأهلی ۵/۶۱% بود (۰۲۴/۰=p). ۸/۳۵%از افراد مجرد و ۹/۶۴%از افراد متأهل کیفیت خواب نامطلوب داشتند (۰۰۱/۰=p). ۹/۵۷% از افراد با وضعیت اقتصادی پایین کیفیت خواب نامطلوب داشتند. این میزان برای وضعیت اقتصادی متوسط ۹/۴۶% و برای وضعیت اقتصادی بالا ۹/۳۳% بود (۰۴۹/۰=p). ۵/۴۷% از دانشجویان با معدل کمتر از ۱۶ و ۳۲% از افراد با معدل بیشتر از ۱۶ کیفیت خواب نامطلوب داشتند (۰۴۷/۰=p). کیفیت خواب ارتباط واضحی با سابقه افسردگی و اضطراب، BMI و جنس دانشجویان نشان نداد.

نتیجه‌گیری: شیوع بالای کیفیت خواب نامطلوب منجر به عملکرد کلی و تحصیلی نامطلوب در تعداد زیادی از دانشجویان پزشکی می‌گردد.


محمد رهبر، محمود جبل عاملی، نادیا آقاجانی، رضا شفیع‌پور،
دوره ۷۰، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۱ )
چکیده

زمینه و هدف: به‌علت نادر بودن دررفتگی مادرزادی زانو Congenital Dislocation of the Knee (CDK) علی‌رغم وجود روش‌های درمانی متنوع، تعداد مطالعات انجام شده در مورد درمان ارجح آن اندک می‌باشد. این مقاله در واقع گزارشی از نتایج به‌دست‌آمده توسط این مرکز در درمان این بیماری طی چهل سال اخیر می‌باشد.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی، پرونده پزشکی کلیه بیمارانی که طی سال‌های ۸۹-۱۳۴۹ در بیمارستان شفایحیاییان پذیرش شده بودند، مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت ۲۹ بیمار با ۵۴ دررفتگی زانو تحت مطالعه قرار گرفتند. فرم جمع‌آوری اطلاعات، شامل داده‌های مربوط به میزان خم شدن (Flexion)، کنتراکچر، لنگش، ناپایداری (Instability) و عوارض پس از عمل جراحی و درمان محافظتی، برای هر بیمار کامل شد.
یافته‌ها: از ۵۴ زانوی مطالعه‌شده ۴۲% با درمان محافظتی درمان شدند و ۵۸% تحت عمل جراحی قرار گرفتند. محدوده حرکتی به‌دست‌آمده در درمان محافظتی و جراحی با سایر مطالعات قابل مقایسه بود. بررسی میزان خم شدن (Flexion)، کنتراکچر، لنگش، ناپایداری (Instability) و عوارض پس از عمل جراحی و درمان محافظتی انجام شده با نتایج رضایت‌بخش همراه بود. هم‌چنین در بیمارانی که تحت عمل جراحی طویل‌سازی تاندون چهار سر رانی همراه با فیکس کردن مفصل زانو با پین برای ۳-۲ هفته قرار گرفته بودند نتایج امیدوار‌کننده بود.
نتیجه‌گیری: کلیه بیماران مبتلا به دررفتگی مادرزادی زانو در هر سنی که مراجعه کنند، ابتدا تحت درمان محافظتی قرار گیرند و در صورت عدم پاسخ درمانی، جراحی شوند. نتایج عملکرد زانو در درمان محافظتی قابل قبول بوده و با عوارض کم‌تری همراه است.


افسانه تهرانیان، اکرم قهقایی نظام‌آبادی، نسیم یارمحمدی، مریم گنجه، خدیجه ماجانی، ریحانه آقاجانی،
دوره ۷۹، شماره ۳ - ( خرداد ۱۴۰۰ )
چکیده

زمینه و هدف: سرطان تخمدان پنجمین عامل مرگ و میر در جهان، در زنان مبتلا به سرطان است. با توجه به اینکه روش‌های تشخیصی جهت افتراق توده‌های خوش‌خیم از توده‌های بدخیم تخمدان حساسیت و ویژگی کامل ندارند، این مطالعه با هدف ارزیابی اعتبار CA-۱۲۵ در مقایسه با عملکرد پارامترهای HE۴،RMI  و ROMA برای تعیین بهترین مارکر برای تمایز بین تومورهای خوش‌خیم و بدخیم تخمدان و کات‌اف مناسب این مارکرها انجام شد.
روش‌بررسی: در این مطالعه مقطعی (Cross-sectional)، ۱۳۷ خانم دارای توده تخمدانی مراجعه‌کننده به درمانگاه زنان بیمارستان جامع بانوان آرش تهران، ایران از اردیبهشت ۱۳۹۶ تا اردیبهشت ۱۳۹۸ براساس معیار ورود، وارد مطالعه شدند. براساس میزان HE۴، CA۱۲۵ سرم و اطلاعات سونوگرافی، اندکس‌های ROMA و RMI برای بیماران تعیین شد و حساسیت و ویژگی HE۴،RMI ، ROMA و CA۱۲۵ با نتایج هیستولوژی توده در زمان جراحی مقایسه شد.
یافته‌ها: برحسب سطح زیر منحنی ROC در مجموع بدون در نـظر گرفتـن وضعیت منوپوز بیماران، بالاترین ارزش تشخیصی را RMI با سطح زیر منحنی ۸۹% و فاصله اطمینان (۶/۸۱-۴/۹۶%)۹۵% و سپس (۹۵%-۳/۸۰=۹۵%Cl)۷/%۸۷HE۴=، در مرحله سوم (۴/۹۵%-۱/۷۹=۹۵%Cl)۳/۸۷CA۱۲۵= و در آخر (۶/۹۳%-۷/۸۷=۹۵% Cl)۲/۸۶%=ROMA داشتند. بر حسب منوپوز در بیماران پره‌منوپوز HE۴ بالاترین ارزش تشخیصی را بر طبق منحنی ROC داشت و در گروه منوپوز CA۱۲۵ بالاترین ارزش تشخیصی را به‌دست آورد.
نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد استفاده از HE۴ در پیش از یائسگی و CA۱۲۵ در دوران منوپوز در تشخیص زود هنگام سرطان تخمدان در افراد دارای توده تخمدان مفید است.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb