۳ نتیجه برای اشنوئی
معصومه حاج شفیعها، زهرا یکتا، آرزو تقوی، نازیلا کیارنگ، سیما اشنوئی،
دوره ۷۱، شماره ۴ - ( تيرماه ۱۳۹۲ )
چکیده
زمینه و هدف: از مشکلات عمده در موفقیت روشهای لقاح آزمایشگاهی In Vitro Fertilization (IVF) در ایجاد بارداری، شکست لانهگزینی است که علت این مساله میتواند بهطور عمده از پیامدهای اثرات استروژن و پروژسترون طی تحریک تخمکگذاری بر روی پذیرش آندومتر باشد. اگرچه نقش پروژسترون در لانهگزینی مراحل اولیه حاملگی نقش کلیدی است ولی نقش استرادیول در فار لوتئال هنوز بهخوبی مشخص نشده است. هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر نسبت سطح استرادیول بر پروژسترون در روز انتقال جنین بر پیامدهای تکنیک تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم Intracytoplasmic Sperm Injection (ICSI) میباشد.
روش بررسی: در مطالعه همگروهی حاضر ۳۱۱ نازای تحت درمان با روش تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم وارد مطالعه شدند. در روز انتقال جنین از بیماران، پنج میلیلیتر خون جهت تعیین میزان پروژسترون و استرادیول سرم گرفته شده و با استفاده از تکنیک Chemiluminescent“ ELICA” اندازهگیری شده و بر اساس پیامد درمان مورد مقایسه قرار گرفت.
یافتهها: میانگین سطح سرمی استرادیول به پروژسترون در روز انتقال جنین به ترتیب در دو گروه سقط شده/ نشده و حامله شده/ نشده به ترتیب ۸۶/۲۳±۲۶/۳۲، ۵۰/۲۶±۱۷/۲۸ و ۴/۲±۵۸/۲۸، ۳۹/۴±۰۹/۳۶ بود. تفاوت معنیداری بین نسبت سطح استرادیول به سطح پروژسترون در دو گروه با توجه به پیامد بارداری وجود نداشت (به ترتیب ۵/۰P= و ۲/۰P=).
نتیجهگیری: نتایج مطالعه حاضر بیانگر عدم تاثیر نسبت سرمی استرادیول به پروژسترون روز انتقال جنین بر روی لانهگزینی و سقط در سیکلهای تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم میباشد.
سریه گلمحمدلو، طیبه کارجویان، شهریار صانع، سیما اشنوئی، سروین پاشاپور،
دوره ۷۲، شماره ۷ - ( مهر ۱۳۹۳ )
چکیده
زمینه و هدف: پارگی خودبهخود کبد همراه با خونریزی یک عارضه نادر حاملگی بوده و اغلب با پرهاکلامپسی توام با سندرم HELLP دیده میشود و میتواند با عارضه و مرگومیر بالای مادر و جنین همراه باشد. در این مطالعه یک مورد پارگی کبد بهدنبال سندرم HELLP، در استان آذربایجان غربی گزارش شد.
معرفی بیمار: خانم حامله ۳۳ ساله G۶D۵ با سن حاملگی ۳۰ هفته با سابقه فشارخون بالا، کاهش پلاکت و افزایش آنزیمهای کبدی بود. در بررسی شکم بعد از سزارین متوجه خون و لخته در طرف راست شکم و پارگی کبد شده، محل خونریزی با لنگاز پک و شکم بسته شد. روز دوم، کبد با ۱۰ عدد سرجی سل پک و فاسیا دوخته نشد. بیمار پس از چهل روز بستری مرخص شد.
نتیجهگیری: در پارگی کبد با توجه به مشکل بودن تشخیص کلینیکی، میتوان از روشهای در دسترس مانند انجام سیتیاسکن و MRI، بهرهمند گردید.
فریبا نانبخش، بهروز ایلخانیزاده، نوا مقدسیان نیاکی، سیما اشنوئی، پویا مظلومی،
دوره ۷۳، شماره ۱ - ( فروردین ۱۳۹۴ )
چکیده
زمینه و هدف: با وجود پیشرفتهای اخیر در بررسی و درمان ناباروری، افزایش میزان بارداری و کاهش سقط جنین چشمگیر نبوده است. در مطالعه حاضر اثربخشی این دارو بر نتایج تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم ارزیابی شد. روش بررسی: پژوهش نیمهتجربی حاضر در زنان نابارور کاندید تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم در فاصله زمانی آغاز سال ۱۳۹۰ تا پایان شهریور ۱۳۹۲ انجام شد. تجویز پردنیزولون از یک روز پیش از انتقال جنین تا هفت روز با دوز mg ۲۰ در روز شروع و سپس با mg ۱۰ در روز تا هفت روز بعد ادامه یافته و سپس متوقف شد. پیگیری با انجام آزمایش هورمون بتای گنادوتروپین جفتی انسان در روز ۱۶ پس از انتقال جنین و سپس بهوسیله سونوگرافی در هفتههای شش، ۱۲ و ۲۰ انجام شد. یافتهها: میانگین± انحرافمعیار سن و طول مدت ناباروری ۱۸۱ بیمار مورد بررسی بهترتیب ۰۷/۶±۴۲/۳۰ و ۵۴/۵±۶۹/۷ سال بود. ۱۳۸ (۷/۴۴%) از جنینهای منتقل شده گرید A داشتند. پیامدهای باروری در انتقال جنین تازه یا فریز شده تفاوت معناداری با یکدیگر نداشتند (۰۵/۰P>). رخداد حاملگی شیمیایی ۱/۴۸% (۸۷ نفر)، حاملگی کلینیکی ۲/۴۴% (۸۰ نفر)، فراوانی سقط پیش از شش هفته در زنان با حاملگی داخل رحمی، ۹/۵% (پنج نفر)، رخداد سقط پیش از هفته ۲۰ بارداری ۹/۱۲% (۱۱ نفر)، فراوان چندقلویی ۵/۳۲% (۲۶ نفر) و حاملگی خارج رحمی ۳/۲% (دو نفر) بود. نتیجهگیری: بهنظر میرسد استفاده از پردنیزولون با افزایش نسبی رخداد حاملگی و کاهش نسبی سقط بوده و استفاده از آنرا در پروتکلهای درمانی تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم ممکن مینماید.