۴۸ نتیجه برای بهادر
مسلم بهادری،
دوره ۱۸، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۳۹ )
چکیده
بیوپسی کلیه از راه پوست عملی است بسیار ساده و بدون خطر و از نظر بالینی بسیار مهم. این پونکسیون به دو طریق انجام می گیرد یکی نشسته و دیگری خوابیده که وضع دوم بسیار خوب و رضایت بخش است طرز کار با وضع خوابیده شرح داده شده ومختصری نیز در اطراف موارد استعمال و عدم استعمال آن ذکر گردیده است.
ابراهیم دهگان، مسلم بهادری، محسن نفیسی،
دوره ۲۴، شماره ۳ - ( ۲-۱۳۴۵ )
چکیده
محمد حسین اردوبادی، محمد بهادری،
دوره ۲۵، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۴۶ )
چکیده
در این مقاله شرح حال یک بیمار مبتلا به نارسائی آئورت که احتمالاً ناشی از آرتریت روماتوئید بود شرح داده شد و انتشارات پزشکی مورد بررسی قرار گرفت. به نظر می رسد در حدود ۲% از بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید در یک دوره از بیماری خود دچار ضایعه آئورت می شوند.
مسلم بهادری،
دوره ۲۵، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۴۶ )
چکیده
۲۰ مورد بیوپسی مغز استخوان در عده ای از بیماریهای خونی که با سوزن سیلورمن انجام یافته است گزارش می شود. بیوپسی مغز استخوان در اکثر موارد یک روش تکمیلی برای تشخیص آسپیراسیون است ولی در ۶ تا ۲۰ درصد موارد خود یک کار مستقل و تشخیص قطعی را مسجل می نماید. الیس در بیماران خود در عده زیادی با بیوپسی مغز استخوان تشخیص قطعی را داد و در عده ای دیگر با بیوپسی تشخیص آسپیراسیون را تائید نموده است. این مسلم است که با بیوپسی مقدار زیادتری بافت می توان بدست آورد و ساختمان طبیعی و غیر طبیعی مغز استخوان را ملاحظه نمود. الیس توصیه می نماید که در مواردیکه آسپیراسیون انجام نیافته است میتوان در هنگام بیوپسی با همان سوزن ویم سیلورمن آسپیراسیون نیز انجام داد و مغز استخوان بدست آورد آنگاه آنرا بیوپسی نمود و با اینکار دو عمل آسپیراسیون و بیوپسی تواماً انجام یافته است.
صادق مختارزاده، احمد بهادری، محمد حسن مهرخواست،
دوره ۲۶، شماره ۷ - ( ۱-۱۳۴۸ )
چکیده
مسلم بهادری،
دوره ۲۷، شماره ۸ - ( ۱-۱۳۴۹ )
چکیده
اهمیت طب آزمایشگاهی و آسیب شناسی در دانشکده های پزشکی جدید مورد بررسی قرار گرفته و اساس کار بر آموزش و خدمات و تحقیقات گذاشته شده است (که لزوماً به یکدیگر بستگی دارند).آسیب شناسی باید بصورت تشکیلات Multidiciplinary اداره شود و شامل کلیه رشته های آزمایشگاه باشد. آموزش طب آزمایشگاهی از صورت خالص آزمایشگاهی بصورت بالینی و مشاهده ای درآید. انجام تحقیقات در مرکز پزشکی لازم است ولی باید وسائل تحقیقات فراهم بوده و بتوسط افراد گروه پاتولوژی و در مورد لزوم با اشتراک گروه های دیگر انجام گردد. باید عده افراد آزمایشگاه ها متناسب بوده و از وسائل کافی برخوردار باشند.
شموئیل رهبر، پرویز بهادری، گیتی نوذری،
دوره ۲۹، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۵۰ )
چکیده
حسین سعادت زاده، پرویز بهادری، عبدالحسین نوید حمیدی،
دوره ۲۹، شماره ۷ - ( ۲-۱۳۵۱ )
چکیده
لیستریا منوسیتوژن عامل عفونی و مشترک بین انسان و حیوانات است که از راه تماس مستقیم و با مصرف فرآورده های حیوانی به انسان سرایت می کند و به صور مختلف عوارض و علائم آن تظاهر می نماید که از همه مهمتر سقط زنان حامله و یا مرگ و میر جنین و نوزادان است. راه تشخیص این بیماری یافتن عامل میکربی است ولی در مواردی که این کار ممکن نباشد می توان با تجسس آنتی کرهای سرمی تا حدی به تشخیص بیماری رسید. در مدت هفت سال مطالعه روی ۵۰۰ بیمار نتایج زیر را به دست آورده ایم:در ۲۱۰ مورد سقط که فقط یک بار نزد زنها پیش آمده بود (۴%) و در ۲۰ مورد که بیش از یک بار سقط دیده شده بود(۵/۱۲%) در سرم خود آنتی کرهای لیستریائی را نشان دادند. در بقیه بیماران که به علت نازائی و یا عوارض حاد عفونی مشکوک به لیستریا مراجعه نموده بودند آنتیکرلیستریا را نیافتیم.
فریفته باروخیان، مسلم بهادری،
دوره ۲۹، شماره ۹ - ( ۲-۱۳۵۱ )
چکیده
صادق سموریان، هوشنک مومن زاده، مسلم بهادری،
دوره ۳۰، شماره ۸ - ( ۱-۱۳۵۲ )
چکیده
یک مورد آدنوکارسینوم رت تستیس در مرد ۶۰ ساله معرفی گردیده است. آدنوکارسینوم رت تستیس از تومورهای نادر و فوق العاده وخیم و غیر قابل درمان است. سیر بیماری سریع می باشد و در بیشتر از ۵۰% کمتر از یکسال بیمار را می کشد . در بررسی مطبوعات پزشکی تا کنون ۱۵ مورد گزارش شده است و بیمار ما مورد شانزدهم می باشد. جوانترین بیمار ۲۱ ساله و مسن ترین ۸۰ ساله گزارش شده است.تشخیص صحیح فقط در موارد ابتدایی تومور داده شده و اگر تومور پراکنده گردد تشخیص این بیماری از تومور سایر قسمتهای بیضه و اپیدیدیم مشکل می گردد.
مسلم بهادری، صادق سموریان، عبدالحمید حسابی،
دوره ۳۰، شماره ۹ - ( ۱-۱۳۵۲ )
چکیده
یک مورد کارسینوم پاپیلر مجرای تیروگلوس در یک دختر ۲۶ ساله آموزگار گزارش شده است. تشخیص بالینی کیست مجرای تیروگلوس بوده است ولی از نظر میکروسکوپی شکل مشخص بیماری معلوم گردید.از بررسی مطبوعات پزشکی چنین معلوم می شود که تومور نادری است و فقط در حدود ۶۰ مورد یا کمتر گزارش شده است ولی احتمال وقوع زیادتر آن نیز هست. از نظر وفور سنی و جنسی مشابه سرطان پاپیلر غده تیروئید است و در موارد متاستاز باید اقدامات درمانی دیگر در نظر گرفت .اولیه بودن این تومور در مجرای تیروگلوس به اثبات رسیده است و در این باره دلایل موجود بررسی گردیده است.
ابراهیم خوشنویس، محمد حسین مرندیان، هوشنک بهادران، حسین علی عسگری،
دوره ۳۱، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۵۲ )
چکیده
یک مورد سیستادنوم پانکراس نزد پسر بچه یک سال و نیمه ای که به علت توموراپی گاستر مراجعه کرده بود معرفی شد. این ضایعه که معمولاً نادر است در نزد کودکان کاملاً استثنایی است و موردی که معرفی شد از نظر جوان بودن دومین مورد جهانی است. پس از انجام امتحانات آزمایشگاهی که مطلب قابل توجهی را نشان نداد و امتحانات رادیولوژیکی که سالم بودن کلیه ها و تصویر فشار روی کولون عرضی را نشان داد ، بیمار تحت عمل جراحی قرار گرفت . هنگام عمل به علت اینکه یکی از ما قبلاً یک مورد از این ضایعه را دیده بود و پونکیسیون یکی از کیست ها مایع روشن و زلالی را تشخیص سیستادنوم محرز شد و بافت شناسی آن را تایید کرد. از نظر درمانی باید همه ضایعه و کپسول آن را کاملاً برداشت . با توجه به سن کودک و اهمیت عمل دوئودونوپانکراتکتومی و عوارض احتمالی آن نزد این بیمار هنگام عمل ، ما کوششی را جهت برداشتن کامل تومور بدون دئودنوپانکراتکتومی شروع کردیم. برداشتن کامل تومور میسر شد. دوران بعد از عمل بدون عارضه سپری گشت. حال عمومی بیمار پس از ۱۲ ماه کاملاً رضایتبخش است.
هوشنگ بهادران، کوروش شمیمی،
دوره ۳۲، شماره ۵ - ( ۲-۱۳۵۳ )
چکیده
شموئیل رهبر، محمود کبیری، پرویز بهادری، غلامرضا ولی زاده، محمد پوستی،
دوره ۳۳، شماره ۶ - ( ۸-۱۳۵۴ )
چکیده
هوشنگ بهادران، کورش شمیمی،
دوره ۳۳، شماره ۷ - ( ۱-۱۳۵۵ )
چکیده
افزایش روزافزون تعداد سالمندان که نشانه ای از پیشرفتهای پزشکی و اجتماعی قرن ماست ، خواه ناخواه پیدایش مسائل جدیدی را در بر دارد که بیماری های مربوط به این سنین می باشد، در این میان بیماری های جراحی مشکلات و مسائل بیشتری را در بر دارند.در این مقاله با در نظر گرفتن مسائل گوناگونی که عملاً پزشکان با آنها روبرو هستند و بهره گیری از مطالعات و انتشاراتی که در سالهای اخیر در این زمینه شده است سعی شده که کلیه ویژگیهای ارگانیسم دوران کهولت اعم از آنهایی که تعلق به سنین بالا دارند تا آنهایی که همزمان با بیماری جراحی وبعد از عمل ظهور می کنند و سپس احتیاطهای لازم نزد این بیماران از زمان بستری شدن تا اخذ نتیجه مورد بررسی قرار گیرند. در خاتمه مختصری از مسائل فامیلی و اجتماعی ممکنه نزد این بیماران مورد بحث قرار گرفته است.
بهادر اعلمی،
دوره ۳۷، شماره ۳ - ( ۱-۱۳۶۰ )
چکیده
سید نعمت الله آقائی میبدی، وهاب فطوره چی، بهادر اعلمی،
دوره ۳۸، شماره ۵ - ( ۱-۱۳۶۱ )
چکیده
بهادر اعلمی هرندی، سید محمد جواد مرتضوی،
دوره ۵۵، شماره ۳ - ( ۲-۱۳۷۶ )
چکیده
از میان ۸۸۰ پای مورد مطالعه در کودکان ۷ تا ۱۴ ساله، ۶/۹% دچار کف پای صاف متوسط و شدید بودند. ۵۳/۸% از کل مبتلایان به کف پای صاف دارای علامت بوده اند که با توجه به شیوع عدئم در ۴۰/۱% از افراد معمولی، در گروه کمی از مبتلایان به کف پای صاف، علائم ناشی از کف پای صاف است. میزان شیوع علائم با شدت صاف بودن کف پا متناسب است، به طوری که در موارد شدید ۸۸/۹% و در موارد متوسط ۶۹/۶% و در موارد خفیف ۴۰/۷% این کودکان دارای علامت بودند. میزان سائیدگی و فرسودگی کفش در مبتلایان به کف پای صاف کمی بیشتر از افراد معمولی بود. در این مقاله ضمن بحث کلی در مورد کف پای صاف، به بررسی شیوع و سایر مسائل اپیدمیولوژیک آن در ایران، که برای اولین بار انجام شده است، پرداخته ایم.
بهادر اعلمی هرندی، عیسی نواب، مسعود نوروزی،
دوره ۵۸، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۷۹ )
چکیده
محمدنقی طهماسبی، مجید سجادی ساروی، بهادر اعلمی هرندی،
دوره ۵۹، شماره ۵ - ( ۶-۱۳۸۰ )
چکیده
بیرون زدن lag screw از قسمت فوقانی سروگردن فمور، از شایعترین و مخربترین عوارض عمل جراحی شکستگی انترتروکانتریک با DHS می باشد. علت دقیق این عارضه، مشخص نیست ولی آن را به عوامل متعددی نظیر استئوپنی، موقعیت نامناسب lag screw در سر فمور و همچنین عدم توانایی lag screw به لغزش در داخل barrel، نسبت می دهند که این عامل آخر بیشتر از سایر عوامل مورد غفلت جراحان قرار می گیرد. از اردیبهشت ماه لغایت مرداد ماه ۱۳۷۹، تعداد ۱۶ بیمار مبتلا به شکستگی انترتروکانتریک ناپایدار با معدل سنی ۷۵/۴ سال، در بیمارستان دکتر شریعتی تحت عمل جراحی Dimon and Hughston و فیکساسیون با Short Barrel DHS قرار گرفتند. با وجود استفاده از lag screw کوتاه ۷۰-۶۰ میلیمتری، در ۱۵ بیمار فضای کافی جهت لغزش lag screw در داخل Barrel مهیا شد. تنها مورد cut out در این مطالعه، در بیماری بود که در آن DHS در وضعیت استاتیک در مرکز سر فمور قرار داشت. یک مورد جدا شدن lag screw از Barrel علیرغم استفاده از compression screw، یک مورد delayed ::::union:::: و یک مورد اختلاف طول قابل توجه دو اندام، از دیگر عوارض این عمل بود. در بررسی عملکرد هیپ متوسط Harris score، ۷۶ بود. اغلب بیماران لنگش خفیفی داشته و از وسایل کمکی جهت راه رفتن استفاده می کردند.