آپاندیسیت حاد شایعترین علت شکم حاد می باشد. با تشخیص به موقع و صحیح و به دنبال آپاندکتومی، بهبودی حاصل خواهد شد. عدم تشخیص صحیح و به موقع آن می تواند با عوارض زیانبار وحتی مرگ همراه شد.
روش بررسی: این مطالعه توصیفی - تحلیلی به صورت گذشته نگر با بررسی پروندههای بیماران آپاندیسیت در بیمارستان شهید بهشتی ویحیی نژاد طی سالهای ۸۲-۸۰ صورت پذیرفت. اطلاعات و داده ها با استفاده از نرم افزار رایانه ای SPSS و آزمون آماری chi-square و Fisher's Exact test مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
یافتهها: در دو بررسی پرونده ۱۳۱۱ بیمار که باتشخیص آپاندیسیت بستری شده بودند ۱۱۹۰ بیمار مبتلا به آپاندیسیت حاد غیر پرفوره بودند که بیشترین فراوانی آن ۷۶۶ نفر (۳/۶۴%) در گروه سنی ۳۴-۱۵ ساله و ۷۲۷ نفر (۶۱%) از بیماران مبتلا به آپاندیسیت غیر پرفوره، مذکر بودند. در مقابل ۱۲۱ بیمار آپاندیسیت پرفوره داشتند که بیشترین فراوانی آن نیز (۵/۴۹%) در گروه سنی ۳۴-۱۵ و ۸۵ نفر(۲/۷۰% ) از بیماران مبتلا به آپاندیسیت پرفوره مرد بودند. بیشترین نسبت درصد آپاندیسیت پرفوره به غیر پرفوره ( ۵/۲۱% / ۴/۷۸% ) مربوط به گروه سنی بیشتراز ۶۵ می باشد.
نتیجهگیری: دراین مطالعه به عوامل خطر دیگری متفاوت با آنچه در منابع علمی رایج ذکر شده، پرداخته شده است. در این بررسی محل اقامت (شهری وروستایی بودن) و فصول سال از ریسک فاکتورهای مهم در آپاندیسیت حاد بوده است.