جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای مهدی کلانتری

جواد احمدی، مهدی کلانتری،
دوره ۶۰، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۸۱ )
چکیده

مقدمه: در درمان هیپوگلیسمی هیپرانسولینمیک قبلا از جراحی ساب توتال استفاده می شده که به دلیل عود بالا از جراحی نزدیک به کامل (near total) استفاده نگردیده که این مطالعه استفاده از این روش را در نزدیولاستوزیس نشان می دهد.

مواد و روشها: مطالعه در ۱۵ بیمار مرکز طبی کودکان که دچار هیپوگلیسمی هیپرانسولینمیک بوده اند که در سال ۱۳۶۴ تا ۱۳۷۹ در این مرکز تحت جراحی قرار گرفته اند.

یافته ها: از ۱۵ موردیکه تحت جراحی قرار گرفتند ۳ مورد ساب توتال پانکراتکتومی انجام شد که هر سه مورد عود کرد ولی در ۱۲ بیماری که جراحی نزدیک به کامل انجام شد عودی وجود نداشت. در مجموع فقط یک مورد مورتالیتی بعلت سپسیس وجود داشت و عوارض بعد از عمل نیز نسبتا کم بود و شایعترین یافته بعد از عمل هیپوگلیسمی گذرا بعد از عمل بود.

نتیجه گیری و توصیه ها: انجام جراحی نزدیک به کامل به دلیل بهبودی و کنترل بهتر هیپرانسولنییسم نتایج عالی بهمراه دارد و در صورت مهارت جراح و دقت کافی یک روش safe و مطمئن با عوارض کم برای درمان هیپوگلیسمی هیپرانسولینمیک می باشد.


جواد احمدی، مهدی کلانتری، عبدالمجید کجباف زاده، سید محمدحسن صمدی،
دوره ۶۱، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۸۲ )
چکیده

مقدمه: ابهام جنسی به مفهوم اختلاف میان مورفولوژی گنادها و دستگاه تناسلی خارجی می باشد. نوزاد مبتلا به ابهام جنسی باید هرچه سریعتر تعیین جنسیت شود تا بین والدین و کودک ارتباط مبهم برقرار نگردد. هدف از این مطالعه ارزیابی ابهام جنسی در یک مرکز ارجاعی جراحی کودکان بوده است.

مواد و روش ها: در یک مطالعه گذشته نگر در عرض ۱۶ سال پرونده ۲۰۰ کودک را که بعنوان ابهام جنسی در بیمارستان مرکز طبی کودکان بستری شده بودند، بازبینی نمودیم. داده های کلینیکی و آزمایشگاهی جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ها: ۷۰,۵% ابهام جنسی کاذب زنانه، ۲۰.۵% ابهام جنسی کاذب مردانه، ۵% ابهام جنسی حقیقی و ۴% دیسژنزی ترکیبی گنادها داشتند. ۷۶.۵% به جنسیت مونث و ۲۳.۵% به جنسیت مذکر تبدیل شدند. ۲۹% هیپرپلازی مادرزادی آدرنال داشتند که از این تعداد ۸۶.۵% کمبود آنزیم ۲۱-هیدروکسیلاز، ۱۰.۵ درصد ۱۱-?H و سه درصد ۳?HSD داشتند. ۷۰.۵% کاریوتیپ ۴۶xx و ۲۱.۵% کاریوتیپ ۴۶xy و بقیه موزائیسم بودند. ۵۲.۵% این کودکان والدین منسوب داشتند. اعمال جراحی واژینوپلاستی (۱۰۵ مورد) و Clitoral resection برابر با (۵۱ مورد) انجام شد. طیفی از آنومالی ها دیده شد. سن تشخیص طیفی از یک روز تا ۱۳ سال بود. ۱۵۱ بیمار در دوران نوزادی تشخیص داده شدند اما فقط ۴۳ نفر توسط والدین در دوران نوزادی برای درمان به این مرکز مراجعه کردند.

نتیجه گیری و توصیه ها: پزشکان مخصوصا پزشکان عمومی در معاینات کودکان حتما ناحیه ژنیتالیا را معاینه و در صورت شک به ابهام جنسی کودک را به مراکز مربوطه ارجاع دهند.


مهدی کلانتری،  محمدعلی رئیس‌السادات،  جواد احمدی،  هدایت‌اله نحوی، غلامحسین فلاحی،  ولی‌اله محرابی،
دوره ۶۳، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۸۴ )
چکیده

مقدمه: این مطالعه به منظور بررسی اختلالات الکترونیکی و گازهای خونی در شیرخواران مبتلا به تنگی هیپرترویک پیلور انجام شده و سایر متغیرهای وابسته به مطالعه نیز مورد بررسی قرار گرفته‌اند.
مواد و روشها: در این مطالعه ۱۶۱ شیرخوار مبتلا به تنگی هیپرترویک پیلور که در فاصله فروردین ۱۳۷۵ لغایت اسفند ۱۳۸۰ به مرکز طبی کودکان دانشگاه علوم پزشکی تهران مراجعه و تحت عمل جراحی قرار گرفته‌اند مورد بررسی واقع شدند
یافته ها و نتیجه‌گیری: نتایج به دست آمده نشانگر وقوع آلکالوز متابولیک هیپوکالمیک در ۴۰% بیماران بوده است. و نسبت بروز تنگی هیپرترویک پیلور در پسران شایعتر از دختران بود. شایعترین سن بروز بیماری هفته اول تا پنجم زندگی بدست آمد. ۳۰% بیماران ایکتر بالینی داشتند. Olive sign در ۳۷% موارد مثبت بوده است. بهترین روش بررسی تشخیصی سونوگرافی است. میانگین زمان شروع تغذیه دهانی بعد از عمل جراحی ۲۰ ساعت و عارضه بعد از عمل جراحی دو مورد بوده است.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb