جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای مهران کریمی

سید محمود صدر بافقی، مهناز سالاری، منصور رفیعی، سیده مهدیه نماینده، علی محمد عبدلی، مهران کریمی، سید خلیل فروزان نیا،
دوره ۶۴، شماره ۱۰ - ( ۷-۱۳۸۵ )
چکیده

سندرم متابولیک به مجموعه‌ای از اختلالات متابولیک اطلاق می‌شود که وقوع همزمان آنها در هر شخص بیشتر از خطر وقوع احتمالی هر یک به تنهایی است. این سندرم به علت ارتباط با دیابت و بیماریهای قلبی ـ عروقی و نیز به خاطر شیوع بالا در جمعیت‌ها، توجه بسیاری از محققان را به خود جلب نموده است.
روش بررسی: یک مطالعه cross -sectional بر روی ۱۱۱۰ نفر از افراد ۷۴ -۲۰ ساله شهر یزد بصورت نمونه گیری خوشه‌ای انجام شد.
یافته‌ها: شیوع سندرم متابولیک ۱/۳۲% بود که در زنان بطور معنی داری بیشتر از مردان بود. شیوع سندرم متابولیک با افزایش سن و نیز افزایش BMI در هر دو جنس افزایش یافت. شایع‌ترین اختلال متابولیک تری گلیسیرید≥۱۵۰ بود. ۲/۱۹% از افراد مورد مطالعه فاقد معیار سندرم متابولیک بودند و۱/۲۱% یک معیار،۶/۲۷% دو معیار، ۸/۲۰% سه معیار، ۹% چهار معیار و ۳/۲% هر پنج معیار را داشتند.
نتیجه‌گیری: نزدیک به یک سوم مردم یزد دچار سندرم متابولیک هستند و با توجه به آمار دیگر ایران، شیوع سندرم متابولیک در ایران نسبت به آمریکا و اروپا بالاست لذا باید برنامه‌های غربالگری و درمانی کنترل ریسک فاکتورها با دقت در کشور اجرا گردند.


مصطفی متفکر، سید محمود صدر بافقی، منصور رفیعی، لیلا بهادرزاده، سیده مهدیه نماینده، مهران کریمی، علی محمد عبدلی،
دوره ۶۵، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۸۶ )
چکیده

هدف از انجام این مطالعه بررسی شیوع عدم تحرک بدنی در جمعیت شهری یزد و عوامل مرتبط با آن بوده است.

روش بررسی: در این مطالعه ۱۵۰۰ نفر از جمعیت شهری بالای ۲۰ سال شهر یزد به صورت نمونه‌گیری خوشه‌ای وارد شدند. جهت بررسی فعالیت فیزیکی از پرسشنامه International Physical Activity Questionnaire (IPAQ) استفاده شد.

یافته‌ها: میزان آگاهی جامعه مورد مطالعه%۱/۲ ضعیف، ۱۰% متوسط، ۹/۳۹% خوب، ۴۸% بسیار خوب بود. میزان نگرش ۱% نامطلوب، ۴/۳۲% تا حدودی مطلوب، ۷/۶۷% مطلوب بود. در بررسی سطوح فعالیت بدنی، ۳/۶۷% عدم تحرک بدنی، ۱۵% تحرک کافی و ۷/۱۷% تحرک زیاد داشتند که پس از تطابق نتایج سطوح مختلف فعالیت بدنی با نسبت درصد گروه سنی جمعیت شهری استان یزد شیوع عدم تحرک بدنی ۸/۶۵% تحرک کافی۸/۱۳% و تحرک زیاد ۸/۱۹% بدست آمد. میزان عدم تحرک بدنی در مردان ۶/۸۱% و در خانم‌ها ۴/۵۴% بود. میزان عدم تحرک بدنی در گروه سنی ۲۹-۲۰ سال ۸/۵۷%، ۴۴-۳۰ سال، ۹/۶۶%، ۵۹-۴۵ سال ۴/۷۰% و بالای ۶۰ سال ۴/۶۸% بود. با افزایش تحصیـلات و سطح اجتماعی - اقتصادی تحرک بدنی بصورت معنی داری کاهش می یافت.

نتیجه‌گیری: سطح فعالیت بدنی در جمعیت شهری یزد پایین می باشد و این مسأله به علت عدم آگاهی نیست. گروههای در معرض خطر عدم تحرک بدنی، افراد با سن بالا، کارمندان، افراد با شغل آزاد، بازنشسته، سطح اجتماعی اقتصادی بالاتر و تحصیلات بالاتر می‌باشند و لزوم توجه به این گروهها در برنامه‌ریزی‌های ارتقاء سطح فعالیت بدنی محسوس می‌باشد.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb