جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای مولانایی

علی غفوری، ژامک خورگامی، سعادت مولانایی،
دوره ۶۷، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۸۸ )
چکیده

Normal ۰ false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer۴ زمینه و هدف: شوانوم‌های دستگاه گوارش، تومورهای نادری هستند که بیشتر در بیماران با نوروفیبروماتوز دیده می‌شوند. موارد برخاسته از عصب واگ به ویژه به صورت اسپورادیک بسیار نادرتر می‌باشند.

معرفی بیمار: مرد ۳۴ ساله‌ای با استفراغ‌، دیسفاژی و کاشکسی پیشرونده به مدت چهارسال مراجعه کرد. بررسی‌های متعدد پاراکلینیک اولیه طبیعی بودند. وی با تشخیص بی‌اشتهایی عصبی به مدت سه سال درمان شد ولی بهبودی نداشت. بررسی‌های بیشتر نشانگر توده‌ای در هیاتوس دیافراگم بود و در لاپاراتومی توده‌ای در ناحیه انتهایی مری یافت شد که به طور کامل رزکسیون شد. بررسی ایمونوهیستوشیمی شوانوم خوش‌خیم گزارش نمود. بیمار بعد از جراحی بهبود یافت و به زندگی طبیعی بازگشت.

نتیجه‌گیری: شوانوم عصب واگ می‌تواند با دیسفاژی و کاشکسی تظاهر نماید در حالی که بررسی‌های آندوسکوپیک اولیه طبیعی باشد. بیماران با مشکلات جسمانی بدون‌ تشخیص که به درمان‌های روانپزشکی پاسخ نمی‌دهند، باید مجدداً مورد بررسی قرار گیرند تا مشکلات جسمی بدون تشخیص نمانند.


بابک رمضانی، زهرا مجد، مریم کدیور، سعادت مولانایی،
دوره ۶۹، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۰ )
چکیده

۸۰۰x۶۰۰ Normal ۰ false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer۴

زمینه و هدف: اولین ایزوفرم آنزیم آلدهید دهیدروژناز (ALDH۱) مارکر سلول‌های بنیادی و سرطانی پستان بوده و بروز آن احتمالا با پروگنوز بدتر تومور همراه می‌باشد. انجام مطالعاتی در جهت شناسایی سلول‌های ALDH۱+ می‌تواند به درمان بیماران سرطان پستان کمک نماید. هدف از این مطالعه تعیین میزان فعالیت آنزیم ALDH۱ در سرطان پستان و ارتباط آن با خصوصیات پاتولوژیک تومور می‌باشد. 

روش بررسی: میزان فعالیت ALDH۱ در نمونه‌های بافتی پارافینی ۱۲۱ بیمار مبتلا به کانسر پستان مراجعه‌کننده به بخش پاتولوژی بیمارستان میلاد تهران توسط آزمایش ایمونوهیستوشیمی سنجیده شد، سپس ارتباط آن با خصوصیات پاتولوژیک تومور (سایز، Grade، درگیری لنف نود یا عروق) مورد بررسی قرار گرفت. 

یافته‌ها: ۱/۸۵% از نمونه‌های سرطان پستان مورد بررسی با درجات متفاوتی (ضعیف، متوسط، قوی) ALDH۱ را در سیتوپلاسم بیان می‌کردند. ۱۸ مورد (۹/۱۴%) نیز از نظر ALDH۱ منفی بودند. ALDH۱ در اکثر موارد (۱/۹۷%) در استرومای نمونه‌های تهیه‌شده مثبت بود که شدت آن از رنگ‌آمیزی ضعیف (۹/۲%) تا قوی (۵/۷۳%) متغیر بود. ALDH۱ H-score (درصد سلول‌های ALDH۱ مثبت ×Intensity ) در سلول‌های تومورال از صفر تا ۲۴۰ متغیر بوده و میانگین آن ۸۰ بود. میزان ALDH۱ H-score در ۶۲ مورد (۲/۵۱%) کم‌تر یا مساوی ۸۰ و در ۵۹ مورد (۸/۴۸%) بیش‌تر از ۸۰ بود. اما بین ALDH۱ H-score با سن بیماران (۳۵۸/۰P=)، سایز تومور (۳۷۵/۰P=Grade تومور (۲۰۷/۰P=)، و میزان تهاجم به لنف نود (۱۲۵/۰P=) یا عروقی خونی (۱۹۰/۰P=) ارتباط معنی‌داری وجود نداشت.

نتیجه‌گیری: فعالیت ALDH۱ در ۱/۸۵% از موارد تومور پستان مثبت است و میزان فعالیت آن با ویژگی‌های پاتولوژیک تومور رابطه معنی‌داری ندارد.


کامران آقاخانی، سعید محمدی، امیر مولانایی، آزاده معماریان، مریم عامری،
دوره ۷۱، شماره ۷ - ( مهرماه ۱۳۹۲ )
چکیده

زمینه و هدف : آسیب‌های ناشی‌از سوختگی آب‌جوش و غذای داغ شایع بوده و از عوامل منجر به مرگ و عوارض شدید می‌باشد. هدف این مطالعه بررسی اپیدمیولوژیک مصدومین بستری‌شده به‌دلیل سوختگی آب جوش و غذای داغ بود تا از این طریق گروه خطر شناسایی و روش‌های پیشگیری و درمانی مناسب با گروه خطر طراحی و اجرایی گردد.

روش بررسی: برای انجام این مطالعه توصیفی گذشته‌نگر، اطلاعات لازم با بررسی پرونده بیماران بستری‌شده در بیمارستان شهید مطهری تهران از سال ۱۳۸۶ الی ۱۳۹۰ گردآوری شد. متغیرهای جمع‌آوری‌شده شامل سن، جنس، عامل سوختگی، درجه، نحوه، درصد سوختگی و سرنوشت نهایی مصدومین ناشی‌از آب‌جوش و غذای داغ بودند.

یافته‌ها: از ۱۱۵۰ بیمار سوخته با آب‌جوش و غذای داغ، ۱/۴۲% مؤنث بودند. شایع‌ترین سن سوختگی یک‌سالگی بود و ۵۰% بیماران زیر سه سال سن داشتند. ۱۰۱۱ مورد (۹/۸۷%) سوختگی با آب‌جوش و ۱۳۹ مورد (۱/۱۲%) سوختگی با غذای داغ را تجربه کردند. انگیزه سوختگی در ۳/۰% (سه مورد) دگرسوزی و ۷/۹۹% (۱۱۴۷ مورد) حادثه بود. بیش‌ترین تعداد سوختگی در کودکان مذکر ۱۲ سال و کم‌تر ۴۸۴ نفر (۱/۴۲%) و کم‌ترین تعداد در افراد مذکر بالای ۱۲ سال ۱۸۰ نفر (۷/۱۵%) دیده شد. میانگین درصد سوختگی در گروه بالای ۱۲ سال ۱۱% و در گروه ۱۲ سال و کم‌تر ۹/۳۰% به‌دست آمد. میانگین مدت بستری بیمارستانی ۴/۱۱ روز و میزان مورتالیتی مطالعه ۸/۴% بود.

نتیجه‌گیری: در افراد ۱۲ سال و کوچک‌تر خطر بروز سوختگی با مایعات داغ بیش از سایرین بود. هم‌چنین درصد سوختگی نیز در این جمعیت بیش‌تر بود. بنابراین توصیه می‌شود در اماکنی که کودکان ۱۲ سال و یا کوچک‌تر به‌ویژه جنس مذکر حضور دارند به مسایل ایمنی در رابطه با احتمال سوختگی با مایعات داغ توجه خاص شود.


مظاهر قربانی، امیر مولانایی، شیث امینی، مریم عامری،
دوره ۷۲، شماره ۳ - ( خرداد ۱۳۹۳ )
چکیده

زمینه و هدف: شیوع کاربرد اسلحه گرم در اعمال جنایی حتی در کشورهایی که کنترل قانونی شدید بر این سلاح‌ها وجود دارد رو به افزایش است. در این بررسی تلاش داریم تا خصوصیات دموگرافیک اجساد این عامل غیر‌طبیعی مرگ را در جامعه ایرانی مورد ارزیابی قرار دهیم. روش بررسی: در این مطالعه مقطعی توصیفی، موارد مرگ در اثر اصابت گلوله در سالن تشریح پزشکی قانونی طی یک‌سال از تیر ۱۳۹۰ لغایت تیر ۱۳۹۱ بررسی شدند. متغیرهای مورد مطالعه شامل سن، جنس، تحصیلات، شغل، اعتیاد به مواد مخدر و الکل و همچنین اطلاعات مربوط به اصابت گلوله مثل خودکشی یا دگرکشی، تعداد شلیک (ورودی گلوله)، محل اصابت گلوله، نوع سلاح گرم، ارگان‌های آسیب‌دیده، فاصله‌ی شلیک گلوله و محل حادثه بودند. یافته‌ها: در این مطالعه، ۳۸ جسد مذکر با میانگین سنی ۴/۳۲ سال که بر اثر اصابت گلوله فوت شده بودند وارد مطالعه شدند. محل اصابت گلوله در سر ۱۶ مورد (۲/۴۲%)، قفسه‌سینه ۹ مورد (۳/۲۴%)، شکم دو مورد (۴/۵%)، یک مورد به اندام (۷/۲%) و اصابت به محل‌های مختلف ۹ مورد (۳/۲۴%) بود. ارگان‌های آسیب‌دیده مغز ۱۸ مورد (۶/۴۸%) ریه پنج مورد (۵/۱۳%) و ۱۲ مورد (۴/۳۲%) ارگان‌های متعدد آسیب‌دیده بودند. در مطالعه ما ۳۳% موارد خودکشی بود و ۵/۴۷% موارد دیگر‌کشی بود. محل حادثه در ۱۲ مورد (۰/۵۰%) خارج از منزل، هشت مورد (۳/۳۳%) در منزل و چهار مورد (۷/۱۶%) در محل کار بوده است. نتیجه‌گیری: سن قربانیان نسبت به گذشته بالاتر رفته و الگوهای مشاهده‌شده به‌علت نحوه‌ی دسترسی ایرانیان به اسلحه و اختلاف فرهنگی از بعضی جهات با گزارشات جهانی متفاوت است. این مطالعه می‌تواند مبنایی برای تغییرات استفاده از سلاح گرم و میزان قتل و خودکشی و گروه سنی استفاده‌کنندگان از سلاح گرم باشد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb