جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای نیلوفر شیوا

لیلا آزادبخت، پروین میرمیران، مهدی هدایتی، احمد اسماعیل زاده، نیلوفر شیوا، فریدون عزیزی،
دوره ۶۴، شماره ۱۰ - ( ۷-۱۳۸۵ )
چکیده

تعیین اثرات رژیم غذایی گامِ ۲ کاهش کلسترول بر اندازه قطر ذرات LDL و HDL در نوجوانان مبتلا به اختلالات چربی خون.
روش بررسی: ۴۲ نوجوان ۱۸ تا ۲۰ ساله مبتلا به اختلالات چربی خون در این مطالعه مورد ـ شاهدی شرکت کردند. رژیم غذایی کنترل رژیمی مشابه اغلب نوجوانان تهرانی بود. رژیم غذایی گامِ ۲ کاهش کلسترول یک رژیم غذایی است که ۳۰% کل انرژی روزانه آن را چربی‌ها تشکیل می‌دهند که کمتر از ۷% آن را چربی‌های اشباع، کمتر از ۱۵% آن را چربی‌های با یک باند مضاعف و کمتر از ۱۵% آن را چربی‌‌های با چند باند مضاعف تشکیل می‌دهد و حاوی کمتر از ۲۰۰ میلی‌گرم کلسترول در روز می‌باشد. اندازه قطر ذرات لیپوپروتئین‌ها متغیرهای اصلی بود که بعد از سه ماه مداخله اندازه‌گیری شد.
یافته‌ها: میانگین نمایه توده بدن ۲/۴±۳/۲۶ کیلوگرم بر مترمربع بود. رژیم غذایی گامِ ۲ کاهش کلسترول باعث کاهـش بیشتـر کلستـرول تـام در ایـن رژیـم در مقایسـه با رژیـم کنتـرل (۴±۱۳- در مقابل۳/۰±۲- میلی‌گرم در دسی‌لیتر، ۰۰۱/۰p<) و همچنین کاهش بیشـتر LDL در مقایسه با کنـترل (۲±۹- در مقابل۶/۰±۳ میلی‌گرم در دسی‌لیتر، ۰۱/۰p<) و افزایش اندازه ذرات LDL در مقایسه با رژیم کنترل (۴/۰±۷/۱در مقابل ۴/۰±۱/۰میلی‌گرم در دسی‌لیتر، ۰۰۱/۰p<) گردید. اندازه قطر ذرات HDL تغییر معنی‌داری نکرد.
نتیجه‌گیری: رژیم غذایی گامِ ۲ کاهش کلسترول اثر مطلوبی روی اندازه ذرات LDL داشت. مکانیسم مربوطه باید در مطالعات تجربی آینده‌نگر بررسی شود.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb