زمینه و هدف: مطالعه حاضر بهمنظور تاثیر دیواره سلولی بهدست آمده از باکتریهای لاکتوباسیلوس کازیی و لاکتوباسیلوس پاراکازیی بهعنوان پروبیوتیک (جدا شده از روده ماهی کپور) بر مرگ سلولی رده سرطانی K۵۶۲ که در شرایط آزمایشگاهی انجام شد و نقش تراکم سلولهای سرطانی بر نتایج حاصل از تست MTT [۳-(۴,۵-Dimethylthiazol-۲-yl)۲,۵- Diphenyl tetrazolium Bromide] نیز بررسی گردید.
روش بررسی: برای این منظور ابتدا باکتریها در محیط کشت اختصاصی Man Rogosa Sharpe Agar (MRS) در شرایط بیهوازی کشت و پس از شستشو با بافر Phosphate Buffer Saline (PBS) بهکمک دستگاه سونیکاتور شکسته شده و جهت جدا کردن دیواره سلولی از سایر ترکیبات سانتریفیوژ شدند. سپس غلظتهای ۵۰۰، ۱۰۰۰، ۲۰۰۰ و ۴۰۰۰ میکروگرم در میلیلیتر از دیواره سلولی باکتریها بهطور جداگانه در محیط کشت Roswell Park Memorial Institute (RPMI) تهیه و خواص سلولکشی آنها علیه رده سرطانی K۵۶۲ در شرایط آزمایشگاهی در زمانهای ۱۲، ۲۴، ۴۸ و ۷۲ ساعت و تراکمهای ۵۰۰۰ و ۱۰۰۰۰ و ۲۰۰۰۰ از سلولهای سرطانی با روش MTT سنجیده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که دیواره سلولی این لاکتوباسیلوسها بهطور معنیداری (۰۲۴۶/۰P=) باعث القای مرگ در سلولهای سرطانی میشوند و با افزایش غلظت بر میزان سلولکشی آنها افزوده میشود. همچنین مشخص شد تغییر تعداد سلولهای سرطانی که در معرض دیواره سلولی قرار گرفتند هیچ تاثیری بر نتایج حاصل از تست MTT ندارد (۰۹۸/۰P=).
نتیجهگیری: بر اساس نتایج بهدست آمده میتوان نتیجه گرفت تاثیر سلولکشی دیواره سلولی پروبیوتیکها وابسته به گونه باکتری بوده و با افزایش غلظت دیواره سلولی بر میزان آن افزوده میشود.