جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای غدد لنفاوی

محمد بنازاده، غلامرضا مهاجری، منصور جمالی زواره‌ای،
دوره ۶۵، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۸۶ )
چکیده

با توجه به توصیه کمورادیوتراپی نئواجوان neoadjuvant در بیماران مبتلا به متاستاز غدد لنفاوی مدیاستن (N۲) در کانسر ریه نوع non-small cell (stage IIIA)، تشخیص درگیری این غدد قبل از توراکوتومی اهمیت زیادی می‌یابد. تشخیص این درگیری، حین مدیاستینوسکوپی یا توراکوسکوپی، توسط روش‌های touch imprint و frozen section، این امکان را می‌دهد که در صورت نیاز به توراکوتومی این عمل در یک جلسه بیهوشی انجام شود.

روش بررسی: این بررسی طی سال ۱۳۸۵ بر روی ۵۸ نمونه غده لنفاوی مدیاستن که از ۲۷ بیمار مبتلا به کانسر ریه به‌دست آمده بود انجام شد. پس از نصف کردن غده لنفاوی و تهیه لام سیتولوژی از هر نیمه، هر دو نیمه غده لنفاوی جداگانه جهت فروزن سکشن و نهایتاً پاتولوژی permanent ارسال شد.

یافته‌ها: در گزارش فروزن سکشن یک مورد و در سیتولوژی، دو مورد منفی کاذب وجود داشت. هیچ موردی از مثبت کاذب در این دو روش مشاهده نشد. به این شکل حساسیت، ویژگی و دقت فروزن سکشن به‌ترتیب ۵/۹۵%، ۱۰۰% و ۲/۹۸% و در مورد سیتولوژی به‌ترتیب ۹/۹۰%، ۱۰۰% و ۴/۹۶% به‌دست آمد. نتایج هر دو روش از هر جهت مشابه بود (۰۵/۰p>).

نتیجه‌گیری: هر دو روش دقت بالایی در تعیین درگیری غدد لنفاوی مدیاستن در کانسر ریه دارند. در مراکزی که فروزن سکشن موجود نیست می‌توان به کمک روش ساده‌تر، سریع‌تر و ارزان‌تر touch imprint درگیری این غدد لنفاوی را کشف کرد.


نرگس زمانی، محمد حسین زمانی، میترا مدرس گیلانی،
دوره ۷۳، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۴ )
چکیده

زمینه و هدف: سرطان آندومتر شایعترین بدخیمی دستگاه ژنیتال در زنان می‌باشد. استفاده از روش‌های تشخیصی غیرتهاجمی مانند اندازه‌گیری بیومارکرهای سرمی CA۱۲۵ و HE۴ در صورتی که دقت تشخیص خوبی داشته باشند می‌توانند در فاز پیش از آغاز درمان جهت برنامه‌ریزی مناسب درمان برای بیمار به‌کار روند. روش بررسی: در یک مطالعه مقطعی (Cross-sectional) ۶۸ بیمار که در فاصله زمانی بین آبان ۹۱ تا آبان ۹۳ با نمونه پاتولوژی کانسر آندومتر در بخش انکولوژی بیمارستان ولی‌عصر تحت عمل جراحی قرار گرفتند وارد مطالعه شدند. قبل از جراحی سطح سرمی بیومارکرها CA۱۲۵ و HE۴ اندازه‌گیری شد و دقت این تست‌ها برای تشخیص مرحله بیماری با روش‌های جراحی و پاتولوژیک مقایسه شد. یافته‌ها: در این مطالعه ازpM cut-off ۱۴۰ برای مثبت بودن HE۴ و cut-off kU/L ۳۵ برای مثبت بودن CA۱۲۵ استفاده شد. از ۱۲ بیماری که میزان HE۴ در آنها بیشتر از pmol/L ۱۴۰ بود یک نفر (۳/۸%) درگیری میومتر کمتر از ۵۰% و ۱۱ نفر (۷/۹۱%) با درگیری میومتر بیشتر از ۵۰% (۰۰۱/۰P<) و همچنین یک نفر (۳/۸%) در گروه درجه ۱، ۱۰ نفر (۴/۸۳%) در گروه درجه ۲ و یک نفر (۳/۸%) در گروه درجه ۳ قرار داشتند (۰۳۵/۰P<). از ۲۶ بیماری که میزان CA۱۲۵ در آنها بیشتر از kU/L ۳۵ بود، شش نفر (۱/۲۳%) درگیری میومتر کمتر از ۵۰% و ۲۰ نفر (۹/۷۶%) با درگیری میومتر بیشتر از ۵۰% (۰۰۰۱/۰P<) و همچنین پنج نفر (۲/۱۹%) در گروه درجه ۱، ۱۶ نفر (۱/۶۱%) در گروه درجه ۲ و پنج نفر (۲/۱۹%) در گروه درجه ۳ قرار داشتند (۰۰۱/۰P<). نتیجه‌گیری: میزان HE۴ بیش از pmol/L ۱۴۰ و CA۱۲۵ بیش از kU/I ۳۵ در Grade بالای تومور و تهاجم تومور به میومتر بیشتر دیده می‌شود.


شهربانو کیهانیان، نفیسه کوچکی، مجید پویا، مریم ذاکری حمیدی،
دوره ۷۷، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: سرطان پستان شایعترین سرطان زنان و مهمترین عامل مرگ ناشی از سرطان در زنان سراسر دنیاست که در ایران ۱۷% کل سرطان‌های زنان را به خود اختصاص داده و همچنان در رتبه اول قرار دارد. این مطالعه به منظور بررسی عوامل مرتبط با درگیری غدد لنفاوی زیربغل در زنان مبتلا به سرطان پستان انجام شده است. 
روش بررسی: این مطالعه مقطعی از فروردین ۱۳۹۱ تا اسفند ۱۳۹۳ روی ۱۶۷ زن مبتلا به سرطان پستان در بیمارستان‌های شهید بهشتی بابل، شهید رجایی تنکابن و امام سجاد (ع) رامسر انجام شده است.
یافته‌ها: میزان درگیری غدد لنفاوی زیربغلی، ۷۰/۱% بود. متوسط سن بیماران، ۱۱/۶۲±۴۹/۶۴ سال بود. شایعترین گروه سنی، ۴۹-۴۰ سال بودند که بیشترین درگیری غدد لنفاوی (۲۴%) را داشتند. میانگین اندازه تومور cm ۳/۳۹ بود که بیشتر بیماران توموری با اندازه cm ۵-۲ () داشتند. تمام بیماران با اندازه تومور بالای cm ۵ ()، درگیری غدد لنفاوی داشتند. شایعترین نوع پاتولوژی تومور و درجه بافت‌شناسی، به‌ترتیب کارسینوم داکتال مهاجم (۹۳/۴%) و درجه ۲ (۵۲/۱%) بوده است. ۸۵/۱% از بیماران با درجه ۳ بیشترین درگیری غدد لنفاوی را داشتند. ۲۲/۲% از بیماران با تهاجم عروقی، درگیری غدد لنفاوی زیربغلی داشتند. ۶۳% تومورها هر دو گیرنده استروژن و پروژسترون را داشتند. درگیری غدد لنفاوی با اندازه (۰/۰۳۱=P)، نوع (۰/۰۰۷=P) و درجه بافت‌شناسی تومور (۰/۰۱۱=P)، گیرنده استروژن (۰/۰۰۸=P)، گیرنده پروژسترون (۰/۰۳۸=P) ارتباط آماری معناداری داشت. 
نتیجه‌گیری: درگیری غدد لنفاوی زیربغلی با اندازه تومور، نوع تومور، درجه بافت‌شناسی و وضعیت گیرنده‌های استروژن و پروژسترون مرتبط بود. درحالی‌که با سن و وضعیت توأم گیرنده‌های استروژنی و پروژسترونی ارتباط معناداری نداشت.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb