جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای پریتونیت

علی زمانی، لیدا عطارد، فاطمه زمانی،
دوره ۶۶، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۸۷ )
چکیده

زمینه و هدف: لیشمانیادونووانی یک انگل اجباری داخل سلولی است و در داخل سلول‌های سیستم رتیکولواندوتلیال به‌صورت جسم لیشمن یا آماسیتگوت Leishman body Amastigote بدون تاژک و فرم تاژک‌دار آن پروماستیگوت با لبتوموناد Promastigot lebtomonad در بدن پشه خاکی و محیط کشت دیده می‌شود. کالاآزار در استان‌های فارس و آذربایجان غربی به‌صورت اندمیک و در سایر نقاط به‌صورت اسپورادیک و در روستا دیده می‌شود. عامل کالاآزار در ایران لیشمانیا اینفانتوم و ناقل آن پشه خاکی (فلبتوموس) می‌باشد.

معرفی بیمار: دختر بچه چهار ساله‌ای مبتلا به لیشمانیوز احشائی همراه با پریتونیت سلی گزارش می‌شود که در زمان بستری درد و بزرگی شکم، کاهش وزن و تب، IFA با تیتر ۱۲۸۰/۱ و جسم لیشمن در مغز استخوان و مایع آسیت اگزوداتیو با اکثریت لنفوسیت داشت. با شروع درمان ضد TB، بیمار به‌درمان باگلوکانتیم پاسخ داد.

نتیجه‌گیری: در کالاآزار لمفوسیت‌های T حفاظتی (Tht) با پاسخ ضعیف یا عدم پاسخ ایمنی سلولی اختصاصی داریم در نتیجه تست مانتو تا موقع بهبودی ساپرس می‌شود. بیمار ما هم به‌علت کاهش سیستم ایمنی سلولی و سوء تغذیه و طولانی شدن بیماری با فعال‌شدن سل شکمی مانع پاسخ به درمان کلاسیک کالاآزار شده و تا شروع درمان آنتی TB بیمار به درمان با گلوکانتیم پاسخ ندارد.


سید حسن سید شریفی، قدرت‌الله مداح، محمد اعتضادپور،
دوره ۷۹، شماره ۶ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده

زمینه و هدف: کوله‌سیستیت آمفیزماتو یکی از انواع نادر کوله‌سیستیت حاد با مورتالیتی بالا می‌باشد. کوله‌سیستیت آمفیزماتو اکثرا در مردان مسن با بیماری‌های مزمن از جمله دیابت و بیماری‌های عروقی رخ می‌دهد. همراهی کوله‌سیستیت آمفیزماتو با پنوموپریتوئن نادر می‌باشد. در این مطالعه یک بیمار با تشخیص کوله‌سیستیت آمفیزماتو با پنوموپریتوئن گزارش می‌گردد.
معرفی ‌بیمار: بیمار خانم ۸۳ ساله می‌باشد که با درد ناگهانی شکم در اردیبهشت ۱۳۹۸ به اورژانس بیمارستان قائم مشهد مراجعه کرد. در گرافی‌های انجام شده پنوموپریتوئن و هوا در جدار کیسه‌صفرا گزارش شد. بیمار تحت درمان با آنتی‌بیوتیک تزریقی و کوله‌سیستکتومی باز با تشخیص کوله‌سیستیت آمفیزماتو قرار گرفت. بعد از جراحی حال عمومی بیمار بهبود یافت و با آنتی‌بیوتیک خوراکی مرخص شد. و در ویزیت مجدد بیمار در کلینیک که یک و سه ماه بعد انجام شد، حال عمومی بیمار خوب بود.
نتیجه‌گیری: کوله‌سیستیت آمفیزماتو، عفونت حاد کیسه‌صفرا با ارگانسیم‌های تولید کننده گاز می‌باشد که مورتالیتی بالایی دارد. بنابراین تشخیص و درمان صحیح توصیه می‌شود.

سید حسن سید شریفی، علیرضا توسلی، محمد اعتضادپور،
دوره ۸۰، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: همورویید یکی از شایع‌ترین بیماری‌های پری‌آنال می‌باشد که درمان جراحی و غیر جراحی دارد. هموروییدوپکسی با استاپلر اخیرا مقبولیت گسترده‌ای ‌پیدا کرده است. هموروییدوپکسی چند عارضه نادر و تهدیدکننده حیات دارد. در این مقاله یک مورد پرفوراسیون رکتوم به‌دنبال هموروییدوپکسی گزارش می‌شود.
معرفی بیمار: بیمار آقای ۴۳ ساله‌ای می‌باشد که به‌دلیل درد شکم در تیر ماه سال ۱۳۹۹ به اورژانس بیمارستان قائم (عج) مشهد مراجعه کرد. بیمار سابقه جراحی همورویید با استاپلرحلقوی پنج روز پیش دارد، در معاینه تندرنس و ریباند تندرنس شکم دارد. در سی‌تی ‌اسکن، رتروپنوموپریتوئن گزارش شد. بیمار با تشخیص پارگی رکتوم تحت جراحی و آنتی‌بیوتیک ‌تراپی قرار گرفت. پس از جراحی حال عمومی بیمار بهبود یافت.
نتیجه‌گیری: هموروییدوپکسی با استاپلر اخیرا نسبت به روش‌های دستی مقبولیت گسترده‌ای پیدا کرده است، این روش معمولا عوارض خفیفی دارد ولی گاهی اوقات دچار عوارض نادر تهدیدکننده حیات مثلا پرفوراسیون رکتوم می‌شود و نیازمند تشخیص سریع و درمان مناسب می‌باشد.

 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb