دوره 80، شماره 1 - ( فروردین 1401 )                   جلد 80 شماره 1 صفحات 75-70 | برگشت به فهرست نسخه ها

Seyed Sharifi S H, Tavassoli A, Etezadpour M. A case report peritonitis and Retropneumoperitoneum after procedure for prolapsed hemorrhoid: a case report. Tehran Univ Med J 2022; 80 (1) :70-75
سید شریفی سید حسن، توسلی علیرضا، اعتضادپور محمد. گزارش یک مورد پریتونیت و رتروپنوموپریتوئن به‌دنبال جراحی همورویید با استاپلر حلقوی: یک گزارش موردی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1401; 80 (1) :70-75

1- گروه جراحی عمومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران.
2- مرکز تحقیقات جراحی آندوسکوپیک و روش‌های کم‌تهاجمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
3- مرکز تحقیقات جراحی آندوسکوپیک و روش‌های کم‌تهاجمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران. ، Etezadpourm@mums.ac.ir
زمینه و هدف: همورویید یکی از شایع‌ترین بیماری‌های پری‌آنال می‌باشد که درمان جراحی و غیر جراحی دارد. هموروییدوپکسی با استاپلر اخیرا مقبولیت گسترده‌ای ‌پیدا کرده است. هموروییدوپکسی چند عارضه نادر و تهدیدکننده حیات دارد. در این مقاله یک مورد پرفوراسیون رکتوم به‌دنبال هموروییدوپکسی گزارش می‌شود.
معرفی بیمار: بیمار آقای 43 ساله‌ای می‌باشد که به‌دلیل درد شکم در تیر ماه سال 1399 به اورژانس بیمارستان قائم (عج) مشهد مراجعه کرد. بیمار سابقه جراحی همورویید با استاپلرحلقوی پنج روز پیش دارد، در معاینه تندرنس و ریباند تندرنس شکم دارد. در سی‌تی ‌اسکن، رتروپنوموپریتوئن گزارش شد. بیمار با تشخیص پارگی رکتوم تحت جراحی و آنتی‌بیوتیک ‌تراپی قرار گرفت. پس از جراحی حال عمومی بیمار بهبود یافت.
نتیجه‌گیری: هموروییدوپکسی با استاپلر اخیرا نسبت به روش‌های دستی مقبولیت گسترده‌ای پیدا کرده است، این روش معمولا عوارض خفیفی دارد ولی گاهی اوقات دچار عوارض نادر تهدیدکننده حیات مثلا پرفوراسیون رکتوم می‌شود و نیازمند تشخیص سریع و درمان مناسب می‌باشد.

نوع مطالعه: گزارش موردي |