دوره 56، شماره 5 - ( 4-1377 )                   جلد 56 شماره 5 صفحات 62-58 | برگشت به فهرست نسخه ها

Arab Mohammadhosseini A. Comparison of incidence of intraventricular hemorrhage in vaginal and cesarian section deliveries. Tehran Univ Med J 1998; 56 (5) :58-62
عرب محمدحسینی عبداله. مقایسه موارد خونریزی داخل بطنی در نوزادان نارس با سن داخل رحمی 29 تا 34 هفته متولد شده با سزارین و زایمان طبیعی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1377; 56 (5) :58-62

خونریزی داخل بطنی از علل مهم مرگ و میر نوزادان نارس می باشد و عوامل متعددی در ایجاد آن دخالت دارند. یکی از عوامل مورد بحث در مقالات مختلف نقش زایمان طبیعی در ایجاد آن می باشد که این فاکتور در مطالعات مختلف ثابت نشده است. با توجه به افزایش روزافزون سزارین در ایران و بسیاری از کشورهای دیگر بر آن شدیم که در یک مطالعه آینده نگر تاثیر سزارین و زایمان طبیعی را در بروز خونریزی داخل بطنی در نوزادان نارس بررسی نماییم. در این مطالعه 122 نوزاد نارس با سن داخل رحمی کمتر از 24 هفته که در طی مدت سه سال در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) بستری شدند مورد بررسی قرار گرفتند. از 47 نوزاد متولد شده با زایمان طبیعی 15 نوزاد (31/1 درصد) و از 71 نوزاد متولد شده با سزارین 23 نوزاد (32/4 درصد) دچار خونریزی داخل بطنی شدند که اختلاف معنی داری بین این دو دسته مشاهده نگردید. بنابراین زایمان به روش سزارین تاثیر در پیشگیری از خونریزی داخل بطنی نداشته و نمی تواند دلیلی برای انجام سزارین باشد.