دوره 56، شماره 2 - ( 2-1377 )                   جلد 56 شماره 2 صفحات 66-62 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sarrafian S, Hashemirad M. One year evaluation of epidemiology, morbidity and mortality in diabetic dialysis patients. Tehran Univ Med J 1998; 56 (2) :62-66
صیرفیان شیوا، هاشمی راد منصور. اپیدمیولوژی، موربیدیتی ومورتالیتی یکساله بیماران دیالیزی دیابتی در بیمارستان امام خمینی تهران. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1377; 56 (2) :62-66

دیابت یکی از علل شایع بیماریهای منجر به دیالیز می باشد. در یک مطالعه کوهورت، بیماران دیالیزی دیابتی با دیالیزی غیردیابتی به مدت یکسال از نظر سن، جنس، علت و دفعات بستری و میزان مرگ مقایسه گردیدند. مطالعه روی 101 بیمار دیالیزی صورت گرفت، تا انتهای یکسال 88 نفر در مطالعه باقی ماندند. نتایج براساس روشهای آماری T-test و X² تفسیر و با P Value کمتر از 5 درصد معنی دار تلقی شد. نتایج: 1) دیابت 17/8 درصد علت نارسایی کلیه را بین 101 نفر تشکیل داد. 2) متوسط سن بیماران دیابتی نسبت به غیردیابتی بالاتر (P=0.02) بود. 3) مرگ بیماران دیابتی در مدت یکسال 20% و مشابه غیردیابتی ها بود. 4) عفونت و تب و لرز شایعترین علت بستری بین دیابتی ها (33%) و غیردیابتی ها (25%) بود. 5) از نظر علت بستری تفاوتی آماری بین دیابتی ها و غیردیابتی ها وجود نداشت (P>0.1). نتیجه گیری: میزان مرگ و عوارض در بیماران دیالیزی دیابتی با دیالیزی غیردیابتی تفاوت معنی داری نداشت.