دوره 29، شماره 6 - ( 2-1350 )                   جلد 29 شماره 6 صفحات 248-246 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print

کوثریان سید حسین، الهی بهرام. ماهیچه مستقیم شکم و نوارهای وتری آن. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1350; 29 (6) :246-248

نوارهای وتری ماهیچه مستقیم شکم - محل و تعداد و شکل آنها در 100 کاداور انسانی ( 98 مرد و 2 زن) مورد مطالعه قرار گرفت و نتایج آن به شرح زیر است:1- تعداد نوارهای وتری در اکثر موارد (48%) 2 عدد و در (40%) 3 عدد و در (12%) کمتر از 2 عدد یعنی گاهی یک عدد بوده و گاهی نیز اساساً وجود نداشت.2- محل نوارها از حدود ناف به بالا مشاهده گردید.و با توجه به اینکه حداکثر تعداد نوارهای مشاهده شده سه عدد بودند این مطلب با مطالعات کلاسیک کاملاً تطبیق می نماید چه به نظر کلاسیک ها تنها در مواردی که بیش از سه نوار وتری در ماهیچه مستقیم شکم وجود داشته باشد یکی از آنها پائین تر از ناف خواهد بود.3- در شکل و اندازه و مسیر نوارها عدم تقارن کامل مشاهده گردید به طوری که در بعضی ماهیچه ها نوار وتری در سطح قدامی به چشم می خورد و در سطح خلفی یا اساساً وجود نداشت و یا به ابعاد بسیار کم دیده می شد.مسیر آنها گاهی در یک طرف مستقیم و یا زیگزاگ و یا مایل بودند و در طرف دیگر اصل تقارن به هیچ وجه مشاهده نمی گردید.