دوره 26، شماره 8 - ( 1-1348 )                   جلد 26 شماره 8 صفحات 727-712 | برگشت به فهرست نسخه ها

ابوالفتوح مهدی، دیوشلی علی. درمان تاکیکاردی مقاوم بطنی با شوک الکتریکی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1348; 26 (8) :712-727

در این مقاله ابتدا به اهمیت تنظیم میزان سدیم خوراکی اشاره گردید و گفته شد که در بیماران مبتلا به نارسائی کلیوی رژیم بی نمک باعث کمبود شدید سدیم بدن ، کاهش حجم پلاسما و مایع خارج سلولی ( ECF ) ، پائین رفتن میزان فیلتراسیون گلو - مرولی ( GFR ) و بالاخره تشدید ازوتمی می گردد، و از طرف دیگر رژیم حاوی مقدار زیاد نمک در این بیماران باعث رتانسیون سدیم، ایجاد ادم و بالنتیجه نارسائی قلب می شود.سپس هدفهایی که در معالجه بیماران ازوتمیک مورد نظر بررسی شد، و طرز تنظیم میزان سدیم خوراکی و آب مصرفی در بیماران مختلف: بیماران ازوتمیک بدون ادم ، بیماران ازوتمیک با ادم، بیماران ازوتمیک با اسیدوز، با در نظر گرفتن و اندازه گیری وزن ، میزان اوره خون، میزان کرآتینین سدیم، میزان کلیرانس کرآتنین و مقدار ادم کامل مورد بحث قرار گرفت.