دوره 23، شماره 5 - ( 2-1344 )                   جلد 23 شماره 5 صفحات 432-420 | برگشت به فهرست نسخه ها

نظری بیژن. تفسیر ارزش تشخیصی آزمایشهای کبدی در 30 بیمار - همراه با بیوپسی کبد. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1344; 23 (5) :420-432

بررسی ارزش بالینی آزمایش های کبدی در 30 بیمار در طی شش ماه اخیر در بخش داخلی بیمارستان کمک شماره 3 انجام گرفته که تشخیص نهائی بیماری آنها بر پایه علائم بالینی- آزمایش های کبدی و بالاخره نسج برداری از کبد استوار بوده است به طور خلاصه آنچه به استناد این بررسی که اساس آن بر پایه تجربیات قبلی ما نیز که در ایالات متحده امریکا صورت گرفته بود استوار بوده به شرح زیر می باشد:
1- احتباس برم سولفوفتالئین دربیشتر موارد ارزش تشخیصی قاطع در امراض دژنراتیو متاستازها در کبد دارد.
2- اندازه گیری فعالیت ترانس آمینازها در کبد همیشه گواه بر ضایعات نکروزی و دژنراتیو کبد خواهد داد.
3- نسج برداری از کبد با رعایت اصول کلی اجرای آن. در تمام بیماری های کبدی توصیه می شود.
4- و بالاخره آزمایش های B.S.P احتباس برم سولفوفتالئین. اندازه گیری فعالیت ترانس- آمینازها و بالاخره بیوپسی کبد برای تعیین نوع- سیر و شدت و هم چنین تعیین درجه ضایعات بعد از درمان در بیماری های کبدی توصیه می شود.