دوره 74، شماره 11 - ( بهمن 1395 )                   جلد 74 شماره 11 صفحات 827-823 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yousefi Z, Shirinzadeh L, Farazestanian M, Jafarian A H, Jalali R. Choriocarcinoma after caesarian section: case report. Tehran Univ Med J 2017; 74 (11) :823-827
یوسفی زهره، شیرین‌زاده لعیا، فرازستانیان مرجانه، جعفریان امیرحسین، جلالی رویا. گزارش یک مورد کوریوکارسینوم پس از سزارین. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1395; 74 (11) :823-827

1- گروه زنان و مامایی، بیمارستان قائم (عج)، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
2- گروه آناتوموکلینیکال پاتولوژی، بیمارستان قائم (عج)، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران. ، jafarianah@mums.ac.ir

زمینه و هدف: خونریزی واژینال از شایع‌ترین علت مراجعه بیماران مبتلا به بیماری ترفوبلاستیک حاملگی به‌ویژه کوریوکارسینوم پس از زایمان است. در خونریزی واژینال طول کشیده و دیررس در دوران نفاس احتمال کوریوکارسینوم جفتی هم در لیست تشخیص‌های افتراقی مطرح است. هدف پژوهش کنونی گزارش یک مورد بیمار با کوریوکارسینوم پس از سزارین بود.

معرفی بیمار: خانم 33 ساله با حاملگی دوم و شکایت ادامه خونریزی واژینال در طی یک‌ماه پس از سزارین با تشخیص بیماری بدخیم ترفوبلاستیک حاملگی به بخش انکولوژی زنان بیمارستان قائم (عج) در سال 1395 ارجاع شد. بررسی‌های تکمیلی تشخیص بیماری موید کوریوکارسینوم در مرحله یک بیماری ترفوبلاستیک حاملگی بود. به‌دلیل عدم پاسخ شیمی‌درمانی تک‌دارویی، رژیم چند دارویی تجویز شد که خوشبختانه تیتراژ β-HCG به حد نرمال رسید و درحال حاضر با میزان β-hCG نرمال و بدون هیچ علایمی از عود بیماری تحت پیگیری دوره‌ای می‌باشد.

نتیجه‌گیری: درخونریزی دیررس پس از زایمان احتمال کوریوکارسینوم باید مدنظر باشد.

نوع مطالعه: گزارش موردي |