دوره 75، شماره 1 - ( فروردین 1396 )                   جلد 75 شماره 1 صفحات 16-10 | برگشت به فهرست نسخه ها

Talebabadi N, Emami-Razavi A, Safaei-Javan R, Mohammadpour H, Abdollahi A. Changes in TFR2 in gene expression in gastric adenocarcinoma and its relationship with simultaneous helicobacter pylori infection. Tehran Univ Med J 2017; 75 (1) :10-16
طالب‌آبادی نازنین، امامی رضوی امیرنادر، صفائی جوان راحله، محمدپور حدیث، عبدالهی علیرضا. تغییرات بیان ژن TFR2 در آدنوکارسینومای معده و ارتباط آن با عفونت هم‌زمان هلیکوباکترپیلوری. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1396; 75 (1) :10-16

1- گروه بیوتکنولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشکده علوم و تحقیقات، تهران، ایران.
2- بانک بافت‌های تومورال ایران، انستیتو کانسر ایران، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
3- گروه پاتولوژی، بیمارستان امام‌خمینی (ره)، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران. ، abdollahi_a@tums.ac.ir

زمینه و هدف: در مورد نقش و میزان بیان ژن Transferrin receptor 2 (TFR2) که ژن رسپتور ترانسفرین است پژوهش‌هایی صورت گرفته که برخی موید ارتباط آن با ایجاد آدنوکارسنوم معده می‌باشد. هدف از این مطالعه بررسی تغییرات بیان ژن TFR2 در سلول‌های تومورال آدنوکارسینومای معده و مقایسه آن با بیان ژن در بافت نرمال مجاور تومور بود.

روش بررسی: این مطالعه به‌روش مورد-شاهدی از مهر ۱۳۹۴ تا تیر ۱۳۹۵ در بخش پاتولوژی انستیتو سرطان بیمارستان امام‌خمینی (ره) تهران انجام پذیرفت. در این مطالعه تعداد ۳۰ نمونه بافت تازه توموری بیماران مبتلا به آدنوکارسینومای معده و ۳۰ نمونه بافت تازه نرمال اطراف تومور و ۳۰ نمونه پلاسمای فریز شده همان بیماران تهیه گردید. پلاسمای بیماران از نظر وجود آنتی‌بادی هلیکوباکترپیلوری (به‌روش الایزا) و بیان ژن TFR2 در بافت تومورال و طبیعی مجاور توسط Real-time polymerase chain reaction (Real-Time PCR) مورد بررسی قرار گرفت.

یافته‌ها: بیان ژن در بافت تومورال نسبت به بافت نرمال افزایش معناداری داشت (۰/۱۲۵P=). بیان ژن TFR2 در افراد مبتلا به سرطان معده که درگیری عفونت همزمان هلیکوباکترپیلوری داشتند نشان داد که در افراد دارای این آلودگی بیان این ژن افزایش یافته است (۰/۰۷۷P=). بررسی ارتباط بیان این ژن با مرحله بیماری نشان داد که بیان ژن tfr2 در مراحل بالاتر بیماری افزایش چشمگیری دارد (۰/۳۹۶P=).

نتیجه‌گیری: بیان ژن TFR2 در بافت تومورال معده افزایش می‌یابد و در افرادی که عفونت همزمان هلیکوباکترپیلوری دارند و یا در مراحل پیشرفته‌تر بیماری قرار دارند بیان ژن بیشتر است. این یافته‌ها می‌تواند موید ارتباط مستقیم میزان بیان ژن با ایجاد و گسترش آدنوکارسینومای معده باشد.