دوره 76، شماره 3 - ( خرداد 1397 )                   جلد 76 شماره 3 صفحات 215-211 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mousazadeh S, Rahimi A, Gosili R, Ghaheri A, Khaksar F. The function of factors and exacerbation of polycystic ovary syndrome: brief report. Tehran Univ Med J 2018; 76 (3) :211-215
موسی‌زاده سپیده، رحیمی عاطفه، گسیلی رویا، قاهری آزاده، خاکسار فاطمه. اهمیت فاکتورهای مؤثر در بروز و تشدید بیماری سندرم تخمدان پلی‌کیستیک: گزارش کوتاه. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1397; 76 (3) :211-215

1- گروه ژنتیک، مرکز درمان ناباروری قفقاز، جهاد دانشگاهی، واحد اردبیل، اردبیل، ایران.
2- گروه زیست‌شناسی سلولی و مولکولی، دانشکده علوم پایه و فناوری‌های نوین زیستی، دانشگاه علم و فرهنگ، تهران، ایران.
3- گروه زنان و زایمان، مرکز درمان ناباروری قفقاز، جهاد دانشگاهی، واحد اردبیل، اردبیل، ایران. ، royagosili@yahoo.com
4- گروه اپیدمیولوژی و سلامت تولیدمثلی، مرکز تحقیقات اپیدمیولوژی تولیدمثلی، پژوهشگاه رویان، تهران، ایران.
5- گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
زمینه و هدف: سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) یکی از دلایل اصلی عدم تخمک‌گذاری است. هدف، بررسی میزان فاکتورهای اندوکرینی و متابولیکی و ارتباط آن با چاقی افراد مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک در تشدید بیماری است.
روش بررسی: مطالعه کنونی به‌صورت مقطعی از تیر ۱۳۹۴ تا اسفند ۱۳۹۵ در مرکز درمان ناباروری قفقاز اردبیل انجام شد. سطح انسولین ناشتا، دهیدرواپی‌آندروستن‌دیون سولفات (DHEAS)، هورمون تیرویید، ۱۷ آلفا-هیدروکسی پروژسترون، قند خون ناشتا، گلوبولین متصل‌شونده به هورمون‌های جنسی، هورمون آنتی‌مولرین، ویتامین دی، تستوسترون کل و آزاد، پرولاکتین، هورمون محرکه فولیکولی، هورمون لوتیینی و شاخص توده بدنی سنجیده شد.
یافته‌ها: با افزایش وزن، سطح تستوسترون کل (۰/۰۰۱=P) و انسولین ناشتا افزایش یافت (۰/۰۰۸P=) و پاسخ به درمان با کاهش وزن افزایش نشان داد (۰/۰۲P=). میزان قند خون ناشتا (۰/۰۱P=) و هورمون آنتی‌مولرین (۰/۰۲۱P=) با تشدید بیماری، افزایش معناداری را نشان داد.
نتیجه‌گیری: مقاومت به انسولین، چاقی و افزایش آندروژن، فاکتورهایی مهم در پاتوژنز بیماری هستند که با تأثیر در روند تخمک‌زایی می‌توانند باروری در زنان را متأثر سازند.
متن کامل [PDF 930 kb]   (1958 دریافت)
نوع مطالعه: گزارش كوتاه |