دوره 76، شماره 12 - ( اسفند 1397 )                   جلد 76 شماره 12 صفحات 836-832 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pourali L, Ayati S, Vatanchi A, Ghasemi G, Sajedi Roshkhar S, Basiri A. Successful conservative management of cervical pregnancy: case report. Tehran Univ Med J 2019; 76 (12) :832-836
پورعلی لیلا، آیتی صدیقه، وطنچی عطیه، قاسمی غزل، ساجدی رشخوار سمیرا، بصیری عالیه. گزارش یک مورد درمان محافظه‌کارانه موفقیت‌آمیز در حاملگی سرویکال: گزارش موردی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1397; 76 (12) :832-836

1- گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
2- گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران. ، ayatis@mums.ac.ir
3- دانشجوی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
زمینه و هدف: بارداری سرویکال نوعی نادر از بارداری‌های خارج رحم است. نوع درمان وابسته به وضعیت همودینامیک بیمار می‌باشد که می‌توان از درمان محافظتی تا درمان تهاجمی مانند هیسترکتومی اورژانس را به‌کار برد. هدف از این گزارش معرفی یک مورد درمان محافظه‌کارانه موفقیت‌آمیز حاملگی سرویکال بود.
معرفی‌بیمار:  زن ۳۰ ساله حاملگی دوم و سابقه تولد زنده و یک‌بار سزارین پیشین که با تشخیص اولیه سقط فراموش شده در سال ۱۳۹۶ به بیمارستان قائم (عج) مراجعه کرد. به‌دلیل عدم دفع در حین کورتاژ، بارداری سرویکال تشخیص داده شد. خونریزی واژینال شدید تهدیدکننده حیات با سوند فولی داخل رحمی حاوی cc ۶۰ نرمال سالین و گذاشتن تامپون داخل واژن کنترل و بیمار با حال عمومی خوب مرخص شد.
نتیجه‌گیری: در بیماران با بارداری سرویکال و وضعیت همودینامیک نامناسب
و تمایل به حفظ باروری، جاگذاری سوند فولی داخل رحم همراه با گذاشتن تامپون داخل واژن به‌دنبال کورتاژ، کمک‌کننده می‌باشد.
نوع مطالعه: گزارش موردي |