دوره 77، شماره 8 - ( آبان 1398 )                   جلد 77 شماره 8 صفحات 536-532 | برگشت به فهرست نسخه ها

Aminimoghaddam S, Nassiri S, Najafi Z. Presentation of a case with perineal and bartholin gland inflammations as an initial manifestation of acute myeloid leukemia: case report. Tehran Univ Med J 2019; 77 (8) :532-536
امینی مقدم سهیلا، نصیری ستاره، نجفی زینب. التهاب ناحیه پرینه و غده بارتولن به‌عنوان تظاهر اولیه لوسمی میلوییدی حاد: گزارش موردی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1398; 77 (8) :532-536

1- گروه انکولوژی زنان، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
2- گروه انکولوژی زنان، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران. ، setare_n99@yahoo.com
3- گروه فارماکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
زمینه و هدف: لوسمی میلوییدی حاد یک اختلال بدخیم هماتولوژیک است که می‌تواند تظاهرات متفاوتی داشته باشد. در اغلب موارد بیماران با نشانه‌های معمول مراجعه می‌کنند اما موارد نادری هم هست که نشانه‌های غیرمعمول تنها علامت اصلی این بیماری می‌باشد. براساس جستجوی ما این اولین گزارشی است که درآن تشخیص لوسمی پس از ارزیابی تورم پرینه در محل غده بارتولن داده شده است.
معرفی‌بیمار: بیمار خانم ۱۸ ساله که با درد و تورم محل غده بارتولن سمت چپ به بیمارستان فیروزگر تهران درتاریخ مهر ماه سال ۹۶ مراجعه کرده بود و حین بررسی‌های دقیق و معاینات سیستمیک کلی حین بستری در نهایت تشخیص اصلی لوسمی میلوییدی حاد برای وی داده شد و براساس دستورکارهای موجود در حیطه درمان این نوع بدخیمی هماتولوژیک، درمان شیمی‌درمانی بی‌درنگ شروع شد، اما متاسفانه حین شیمی‌درمانی بیمار دچار سپتی‌سمی و سپس انعقاد داخل عروقی منتشر شد و در نهایت فوت کرد.
نتیجه‌گیری: معاینه سیستمیک در همه بیماران باید به دقت انجام شود و متمرکز نشدن فقط روی ناحیه خاص مانند پرینه و نیز معاینه سایر بخش‌ها می‌تواند باعث تشخیص بیماری زمینه‌ای دیگر گردد.
نوع مطالعه: گزارش موردي |