دوره 77، شماره 9 - ( آذر 1398 )                   جلد 77 شماره 9 صفحات 604-600 | برگشت به فهرست نسخه ها

Amiri A, Ameri M. A case report of genital self-mutilation in a patient with psychosis. Tehran Univ Med J 2019; 77 (9) :600-604
امیری آرزو، عامری مریم. گزارش یک مورد قطع آلت تناسلی در یک بیمار مبتلا به سایکوز. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1398; 77 (9) :600-604

1- تهران، میدان ولیعصر، بیمارستان فیروزگر، دانشگاه علوم پزشکی ایران، گروه پزشکی قانونی.
2- تهران، میدان ولیعصر، بیمارستان فیروزگر، دانشگاه علوم پزشکی ایران، گروه پزشکی قانونی. ، ameri.m@iums.ac.ir
چکیده:   (20742 مشاهده)
زمینه و هدف: قطع عضو، یکی از انواع شدید آسیب به خود است که به قصد صدمه به بدن، انجام می‌گیرد. چشم، دستگاه ژنیتال و دست، اعضای مهمی هستند که مورد هدف قرار می‌گیرند. تاکنون، قطع آلت تناسلی توسط خود، در جهان کمتر گزارش شده است و شایع‌ترین علت آن اختلالات سایکولوژیک و در راس آن‌ها سایکوزها هستند.
معرفی بیمار: مرد ساله مجرد، مبتلا به اختلال دوقطبی، که از دوران نوجوانی تحت درمان قرار داشت. وی سابقه سوء‌مصرف مواد و همین‌طور روابط جنسی متعدد را داشت. از دو ماه پیش، توهمات شنوایی بیمار مبنی بر قطع آلت تناسلی شروع شده بود که در نهایت در روز حادثه، منجر به این اقدام شد.
نتیجه‌گیری: به‌نظر می‌رسد مجموعه عواملی مانند ابتلای بیمار به سایکوز به‌دنبال اختلال دوقطبی، سوء‌مصرف مواد، عقب‌ماندگی ذهنی، داشتن روابط جنسی متعدد و همین‌طور رابطه قوی عاطفی با مادر می‌تواند به‌عنوان محرک برای اقدام به قطع آلت تناسلی باشد.
متن کامل [PDF 275 kb]   (1905 دریافت)
نوع مطالعه: گزارش موردي |