دوره 77، شماره 11 - ( بهمن 1398 )                   جلد 77 شماره 11 صفحات 728-724 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alinia G, Alimadadi H, Afshoon M, Borhani K, Yaghmaie B, Khodabandeh M. Hypereosinophilia in a three-year-old child: case report. Tehran Univ Med J 2020; 77 (11) :724-728
علی‌نیا گلناز، علیمددی حسین، افشون مریم، برهانی کتایون، یغمایی بهاره، خدابنده محمود. هیپرائوزینوفیلی در کودک سه ساله: گزارش موردی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1398; 77 (11) :724-728

1- قطب علمی اطفال، مرکز طبی کودکان، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
2- مرکز تحقیقات بیماری‌های گوارش و کبد کودکان، قطب علمی اطفال، مرکز طبی کودکان، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
3- گروه بیماری‌های عفونی کودکان، قطب علمی اطفال، مرکز طبی کودکان، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
4- گروه بیماری‌های عفونی کودکان، قطب علمی اطفال، مرکز طبی کودکان، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران. ، khodabandeh@farabi.tums.ac.ir
زمینه و هدف: هایپرائوزینوفیلی می‌تواند در بیماری‌های متفاوتی مانند آلرژی، انگلی و بدخیمی‌ها دیده می‌شود. فاسیولوزیس با نمای بالینی متفاوتی تظاهر کرده که باعث دشواری در تشخیص می‌شود. از تظاهرات آزمایشگاهی آن، ائوزینوفیلی می‌باشد. هدف از این گزارش، معرفی کودک سه ساله‌ای است که با هیپرائوزینوفیلی مراجعه و در نهایت با تشخیص فاسیولوزیس درمان شد.
معرفی بیمار: بیمار دختر سه ساله به‌علت تب طول کشیده و درد شکم به‌مدت دو هفته، بستری شد. در سونوگرافی شکم، اسپلنومگالی و در آزمایشات هایپرائوزینوفیلی داشت. توموگرافی کامپیوتری شکم، لنف‌نودهای پاراآئورتیک متعدد و فلوسیتومتری آسپیراسیون مغز استخوان، افزایش رده ائوزینوفیل داشت. درنهایت با توجه به سرولوژی مثبت ضعیف فاسیولاهپاتیکا، باوجود عدم مشاهده تخم فاسیولا در مدفوع، با تشخیص فاسیولوزیس، تریکلابندازول برای وی شروع شد. حین بستری، تب قطع و ائوزینوفیلی کاهش یافت.
نتیجه‌گیری: در بیماران هیپرائوزینوفیلی، بیماری‌های انگلی از جمله فاسیولوزیس، حتی در صورت منفی بودن مدفوع از نظر انگل، مدنظر قرار گیرد.
نوع مطالعه: گزارش موردي |