دوره 77، شماره 12 - ( اسفند 1398 )                   جلد 77 شماره 12 صفحات 790-786 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sheykhhasan M, Bakhtiari Pak H, Bakhtiari Pak M, Kalhor N. Evaluation of sticky bone efficacy to reconstruction of human jaw bone resorption and defects: case report. Tehran Univ Med J 2020; 77 (12) :786-790
شیخ‌حسن محسن، بختیاری پاک حسین، بختیاری پاک محمد، کلهر ناصر. بررسی کارایی چسب استخوانی جهت بازسازی نواقص و تحلیل‌های استخوان فک انسان: گزارش موردی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1398; 77 (12) :786-790

1- مرکز تحقیقات پزشکی مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران. گروه سلول‌های بنیادی مزانشیمی، جهاد دانشگاهی، قم، ایران.
2- گروه ایمپلنتولوژی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه پزشکی و داروسازیGrigore T. Popa، ایاش، رومانی. ، hosseinbakhtiaripak
3- گروه ایمپلنتولوژی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه پزشکی و داروسازیGrigore T. Popa، ایاش، رومانی.
4- گروه سلول‌های بنیادی مزانشیمی، جهاد دانشگاهی، قم، ایران.
زمینه و هدف: یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در احتمال موفقیت روش‌های ایمپلنت دندانی می‌توان به کیفیت و کمیت استخوان فک اشاره نمود. در این مطالعه، به بررسی کارایی چسب استخوانی به‌منظور تحریک بازسازی استخوان تحلیل رفته در دو بیمار پرداخته شد.
معرفی‌بیمار: این پژوهش به‌صورت یک مطالعه موردی در درمانگاه آل مرتضی شهر قم از خرداد تا بهمن ۱۳۹۵ انجام شده است. در این مطالعه، ml ۱۰ از خون دو بیمار به‌صورت مجزا دریافت گردید و جهت جداسازی فیبرین غنی از پلاکت، به‌مدت هشت دقیقه تحت سانتریفوژ با دور rpm ۱۳۰۰ قرار گرفتند. سپس، فیبرین غنی از پلاکت جهت تهیه چسب استخوانی، با استخوان آلوژن ترکیب شد. چسب استخوانی تهیه شده همراه با ایمپلنت داخل استخوان فک بیمار استفاده شد.
نتیجه‌گیری: چسب استخوانی به‌دلیل دارا بودن فاکتورهای رشد متعدد، قابلیت استفاده به‌عنوان یک روش مناسب جهت تحریک بازسازی استخوان تحلیل رفته فک را دارا می‌باشد.
نوع مطالعه: گزارش موردي |