دوره 70، شماره 6 - ( 6-1391 )                   جلد 70 شماره 6 صفحات 356-351 | برگشت به فهرست نسخه ها

F K, HR Y, M R. Determining the correlation of Epstein-Barr virus with diffuse large B-cell lymphoma by chromogenic in situ hybridization. Tehran Univ Med J 2012; 70 (6) :351-356
کوثری فرید، یاریگر روش حمیدرضا، رضوان ملیحه. تعیین همراهی ویروس ابشتین بار با لنفوم منتشر سلول‌های بزرگ B به روش CISH در بیماران با تشخیص لنفوم. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1391; 70 (6) :351-356

1- گروه پاتولوژی، بیمارستان سینا، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- گروه پاتولوژی، بیمارستان سینا، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، hyarigar@yahoo.com
3- گروه علوم آزمایشگاهی، بیمارستان آتیه،
زمینه و هدف: لنفوم منتشر سلول‌های بزرگ B شایع‌ترین نوع از لنفوم‌های غیرهوچکینی می‌باشد. نقش ویروس ابشتین بار در ایجاد این لنفوم شناخته شده است. این مطالعه قصد دارد تا میزان همراهی ویروس ابشتین بار را با لنفوم منتشر سلول‌های بزرگ B به روش Chromogenic In Situ Hybridization (CISH) در بیماران بخش پاتولوژی بیمارستان‌های شریعتی و سینا در سال‌های ١٣٨6-١٣٨4 مورد بررسی قرار دهد.
روش بررسی: این مطالعه به صورت مورد- شاهدی (Case/ control) بر روی ١۰۰ نمونه پاتولوژی انجام گرفته که ٥۰ مورد از نمونه‌های لنفوم منتشر سلول‌های بزرگ B (DLBCL) در گروه مورد و ٥۰ مورد نمونه‌های غدد لنفاوی واکنشی و لوزه، در گروه کنترل قرار گرفتند. سپس نمونه‌ها آماده و به روش CISH جهت کشف EBV Encoded RNA (EBER) مورد بررسی قرار گرفتند. داده‌های به‌دست آمده با استفاده از آنالیز آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها: هشت مورد از ٥۰ نمونه گروه مورد برای EBER مثبت بودند درحالی که تنها دو مورد در گروه کنترل مثبت گردید که از نظر آماری معنی‌دار می‌باشد (046/0P=). بین رخداد گره‌ای و خارج گره‌ای و هم‌چنین جنسیت مرد و زن تفاوت آماری معنی‌داری یافت نشد (736/0P=، 746/0P=).
نتیجه‌گیری: یافته‌ها نشان داد که EBER CISH نسبت به روش ایمونوهیستوشیمی ((Immunohistochemistry, IHC روش موفق‌تری در شناسایی ویروس EBV می‌باشد. ما پیشنهاد می‌نماییم در مطالعات آینده تحلیل‌های آماری مقایسه‌ای بین سه روش Polymerase Chain Reaction (PCR) و IHC و CISH انجام پذیرد.