Z H K, Sh E, M R, J M, A M, AM K et al . The comparison of mallampati test in supine and sitting position in traditional approach and during phonation for predicting of difficult laryngoscopy and intubation. Tehran Univ Med J 2012; 70 (6) :357-364
URL:
http://tumj.tums.ac.ir/article-1-104-fa.html
حسین خان زاهد، اسکندری شهرام، رحیمی مژگان، مکارم جلیل، پاشا میثمی علی، خراسانی علی محمد و همکاران.. مقایسه آزمون مالامپاتی در حالتهای نشسته و سوپاین به روش مرسوم و در حین آه کشیدن در پیشگویی لارنگوسکوپی و لولهگذاری مشکل. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1391; 70 (6) :357-364
URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-104-fa.html
1- گروه بیهوشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- گروه بیهوشی دانشگاه علوم پزشکی تهران ، shahram40min@yahoo.com
3- گروه پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تهران
4- پرستار، کارشناس پژوهش معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده: (12734 مشاهده)
زمینه و هدف: ونتیلاسیون ناکافی و انتوباسیون دشوار تراشه از شایعترین عواقب وخیم تنفسی در حیطه بیهوشی میباشد. هدف این مطالعه بررسی تاثیر آه کشیدن و وضعیت بیمار بر نمای مالامپاتی و صحت پیشگویی آن در نمای لارنگوسکوپی و انتوباسیون دشوار بوده است.
روش بررسی: پس از اعمال معیارهای ورود و خروج، در 661 بیمار تست مالامپاتی در وضعیتهای سوپاین و نشسته و نیز با و بدون آه کشیدن انجام شد و توسط فرد کور نسبت به وضعیت مالامپاتی، نمای لارنگوسکوپی و میزان دشواری انتوباسیون بررسی شد. نتایج حاصل از این چهار حالت بررسی مالامپاتی در پیشگویی نمای لارنگوسکوپی و میزان دشواری انتوباسیون مقایسه شد.
یافتهها: در این مطالعه 28 بیمار (2/4%) لارنگوسکوپی مشکل و 9 بیمار (4/1%) انتوباسیون مشکل داشتند. در تست مالامپاتی در حالتهای مورد مطالعه در رابطه با وضعیت لارنگوسکوپی و انتوباسیون در پوزیشن سوپاین بدون آه کشیدن و نشسته بدون آه کشیدن بالاترین میزان حساسیت گزارش شد و میزان ویژگی در پوزیشن نشسته با آه کشیدن بیشترین مقدار بود. میزان ارزش اخباری منفی در تمام حالتها بالاتر از 95% بود و بیشترین میزان ارزش اخباری مثبت در سوپاین با آه کشیدن مشاهده شد.
نتیجهگیری: با توجه به یافتههای این مطالعه در بین تست مالامپاتی انجام شده در حالتهای مختلف بیشترین میزان همخوانی مربوط به حالت سوپاین با آه کشیدن در پیشگویی وضعیت لارنگوسکوپی و انتوباسیون بود. آه کشیدن درجه مالامپاتی را در حالت سوپاین بهتر از حالت نشسته بهبود بخشید.