دوره 63، شماره 1 - ( 2-1384 )                   جلد 63 شماره 1 صفحات 6-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Omrani Poor R, Taheri A, Mahmood Zadeh H, Arab Kheradmand A. Accuracy Of 5 Node Sampling In Evaluating The Axilla In Operable Breast Cancer: A Pilot Study. Tehran Univ Med J 2005; 63 (1) :1-6
عمرانی‌پور رامش، طاهری امیر یوسف، محمودزاده حسین، عرب‌خردمند علی. بررسی صـحت نمـونه‌بـرداری از پنــج غده لنفــاوی زیر بغـل ((Five- node sampling در تعیین وضعیت غدد لنفاوی آگزیلا در سرطان پستان. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1384; 63 (1) :1-6

مقدمه: این مطالعه به منظور بررسی صحت بیوپسی از پنج غده لنفاوی آگزیلاSampling(5NS) 5 Node برای مرحله‌بندی مرحله یک و دو سرطان پستان ا نجام شد.

مواد و روش: 26 خانم مبتلا به مرحله بالینی 1و2 سرطان پستان تهاجمی که در فاصله تیرماه 1381 الی اسفند ماه 1382 در بخش کانسر 3 انستیتو کانسر بستری شدند و کاندیدای ماستکتومی مدیفیه رادیکال بودند وارد مطالعه گردیدند و پس از نمونه‌برداری از پنج غده در پایین ترین سطح آگزیلا؛ در همان مرحله تحت دیسکسیون کلاسیک آگزیلاری قرار گرفتند.
یافته‌ها: در 2 بیمار از 14 بیماری که 5ns منفی بود در دیسکسیون آگزیلا غده لنفاوی متاستاتیک یافت شد. در 2 بیمار از 12 بیماری که 5ns مثبت بود کلیه غدد لنفاوی مثبت با 5ns برداشته شده بود و در دیسکسیون یافت نشد لذا حساسیت بیوپسی از پنج غده لنفاوی 86 % : اختصاصی بودن 100% و صحت آن 92% برآورد شد، ارزش اخباری مثبت 100% و ارزش اخباری منفی86% بود.
نتیجه‌گیری: نمونه برداری از پنج غده لنفاوی در پایین‌ترین سطح آگزیلا آلترناتیو قابل قبولی برای اطلاع از وضعیت غدد لنفاوی آگزیلا در کانسر پستان می‌باشد.