دوره 78، شماره 4 - ( تیر 1399 )                   جلد 78 شماره 4 صفحات 238-233 | برگشت به فهرست نسخه ها

Golsha R, Gooran Orimi A, Khodabakhshi B, Mehravar F. Prevalence of infectious diseases in patients with end stage renal disease in Gorgan City in Iran. Tehran Univ Med J 2020; 78 (4) :233-238
گلشا رقیه، گوران اوریمی عارف، خدابخشی بهناز، مهرآور فاطمه. شیوع بیماری‌های عفونی در بیماران مبتلا به مرحله نهایی نارسایی مزمن کلیوی در شهر گرگان. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1399; 78 (4) :233-238

1- مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی،‌ دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران. ، Roghieh_golsha@yahoo.com
2- پزشک عمومی، مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی،‌ دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران.
3- مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی،‌ دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران.
4- گروه اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
چکیده:   (2012 مشاهده)
زمینه و هدف: میزان مرگ‌ومیر ناشی از سپسیس و پنومونی در بیماران مبتلا به مرحله نهایی نارسایی مزمن کلیوی نسبت به جمعیت عمومی بیشتر است. عفونت‌های باکتریایی شایعترین علت بستری در بیماران دیالیزی می‌باشد و شایعترین منبع باکتریمی در این بیماران دسترسی‌های عروقی می‌باشد. از این‌رو این مطالعه با هدف تعیین شیوع علل عفونی منجر به بستری در بیماران مبتلا به مرحله نهایی نارسایی مزمن کلیوی در شهر گرگان انجام شده است.
روش بررسی: این مطالعه از نوع مقطعی و توصیفی- تحلیلی است که به روش سرشماری بر روی بیماران مبتلا به مرحله نهایی نارسایی مزمن کلیوی که به‌علل عفونی در طی سال‌های 1393 تا 1395 در مرکز آموزشی درمانی پنج آذر گرگان بستری شدند انجام شد. داده‌های مربوط به بیماران از طریق پرونده‌های بالینی آنان گردآوری گردید.
یافته‌ها: شیوع ابتلا به بیماری‌های عفونی در بیماران مبتلا به مرحله نهایی نارسایی مزمن کلیوی طی سه سال، 7/12% بود به‌طوری که از تعداد 100 بیمار مبتلا به مرحله نهایی نارسایی مزمن کلیوی بستری شده با علل عفونی، بیشترین فروانی نوع بیماری عفونی، عفونت کاتتر (43%) بوده و سپسیس (18%)، عفونت دستگاه ادراری (11%) و پنومونی (8%) در مراتب بعدی قرار داشتند. سن (003/0P=)، جنس (01/0P=)، طول مدت ابتلا (009/0P=)، اعتیاد به مواد مخدر (01/0P=) و ابتلا به دیابت (01/0P=) از عوامل موثر بر بروز عوارض عفونی در بیماران مبتلا به مرحله نهایی نارسایی مزمن کلیوی بوده است.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که عفونت کاتتر با بیشترین شیوع علت عفونت در بیماران مبتلا به مرحله نهایی نارسایی مزمن کلیوی می‌باشد.