دوره 78، شماره 7 - ( مهر 1399 )                   جلد 78 شماره 7 صفحات 460-455 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shahraki Z, Shahraki T, Badakhsh M, Saravani K, Shahraki G, Abdollahi Mohammad A. The effect of prenatal preparation classes on the choice of the delivery method. Tehran Univ Med J 2020; 78 (7) :455-460
شهرکی زهرا، شهرکی طیبه، بدخش مهین، سراوانی خدیجه، شهرکی قاسم، عبدالهی محمد عبدالغنی. بررسی تاثیر کلاس‌های آمادگی پیش از زایمان در انتخاب روش زایمان. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1399; 78 (7) :455-460

1- گروه زنان و زایمان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زابل، زابل، ایران.
2- گروه مامایی، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی زابل، زابل ایران.
3- گروه پزشکی قانونی مسمومیت، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زابل، زابل، ایران
4- گروه داروسازی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی زابل، زابل، ایران.
5- گروه پرستاری، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی زابل، زابل ایران.
زمینه و هدف: زایمان پدیده‌ای طبیعی و بدون نیاز به مداخله است و تنها در موارد به خطر افتادن جان مادر یا جنین، انجام عمل سزارین اندکاسیون دارد، با توجه به افزایش میزان سزارین و عوارض زیاد پس از عمل، دوره نقاهت طولانی و هزینه بالای زایمان از طریق جراحی و سایر عوارض به نظر می‌رسد آگاهی و مهارت در دوران بارداری باعث آمادگی مادر باردار برای زایمان طبیعی و ارتقای سلامت وی می‌شود. هدف اصلی این پژوهش بررسی تاثیر کلاس‌های آمادگی زایمان در انتخاب روش زایمان می‌باشد.
روش بررسی: مطالعه کنونی یک مطالعه مداخله‌ای با دو گروه آزمایش و کنترل است که از خرداد تا آبان 1396 انجام شد. جامعه آماری این پژوهش شامل 70 نفر از زنان باردار که به مراکز بهداشتی درمانی شهر زابل مراجعه کردند، می‌باشد. از این تعداد 35 نفر به‌عنوان گروه آزمایش و 35 نفر به‌عنوان گروه کنترل انتخاب شدند. برای گروه آزمایش هشت جلسه آموزشی شامل آمادگی و مشاوره و آموزش برای زایمان طبیعی اجرا گردید.
یافته‌ها: براساس اطلاعات به‌دست آمده ملاحظه گردید که از بین شرکت‌کنندگان در کلاس‌های آموزشی پنج نفر (3/14%) زایمان به روش سزارین داشته 30 نفر (7/85%) به روش طبیعی زایمان کردند، درحالی‌که 18 نفر (4/51%) افراد گروه شاهد به روش طبیعی و 17 نفر (6/48%) به روش سزارین زایمان کردند. تفاوت آماری معنی داری بین دو گروه کنترل و مداخله در نوع زایمان وجود داشت به طوری که 7/85% گروه مداخله زایمان طبیعی داشتند (002/0P=).
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که شرکت در کلاس‌های آمادگی برای زایمان برنوع انتخاب زایمان از سوی مادران باردار تاثیر داشته است.