دوره 78، شماره 8 - ( آبان 1399 )                   جلد 78 شماره 8 صفحات 492-487 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Radgoodarzi M, Ammooeian S, Esmaeili H, Salehi S, Nikoocar M. The relationship between Tonic-Clonic sizures in children and increased time of ventricular repolarization. Tehran Univ Med J 2020; 78 (8) :487-492
URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-10778-fa.html
رادگودرزی محمد، عموییان سپیده، اسمعیلی حسن، صالحی شیما، نیکوکار محمد. ارتباط تشنج تونیک کلونیک و افزایش مدت زمان ریپولاریزاسیون بطنی در کودکان. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1399; 78 (8) :487-492

URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-10778-fa.html


1- گروه اطفال، بیمارستان حضرت رسول اکرم، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران. ، dr.radgudarzi@yahoo.com
2- گروه اطفال، بیمارستان کودکان طالقانی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گرگان، گرگان، ایران.
3- گروه کودکان، بیمارستان حضرت علی اصغر، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
4- پزشک عمومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گرگان، گرگان، ایران.
چکیده:   (2344 مشاهده)
زمینه و هدف: سندرم QT طولانی یک اختلال در ریپلاریزاسیون بطنی است که می‌تواند به‌صورت تشنج یا شبه تشنج بروز کند. هدف از این مطالعه یافتن فراوانی موارد سندرم QT طولانی و سایر اختلالات هدایتی قلبی است که در ابتدا به‌عنوان تشنج تلقی و درمان می‌شوند و ممکن است غفلت از آن با خطر مرگ ناگهانی همراه باشد.
روش بررسی: این مطالعه به‌صورت آینده‌نگر از نوع مورد-شاهد با بررسی 480 بیمار در سه گروه انجام شد. بیماران از بین کودکان و نوجوانانی که از فروردین تا اسفند 1396 با تشخیص اولیه تشنج به اورژانس مرکز آموزشی-درمانی طالقانی گرگان ارجاع شدند انتخاب گردیدند. گروه‌ها عبارت بودند از: گروه الف: بیماران با تشنج بدون تب (160 نفر) گروه ب: بیماران با تشنج توام با تب (160 نفر) و یک گروه شاهد. نوار قلب به محض بستری انجام شد.
یافته‌ها: در گروه تشنج همراه با تب، از نظر احتمال سندرم QT طولانی، 123 کودک در گروه با احتمال اندک، 33 کودک در گروه با احتمال متوسط و چهار کودک در گروه با احتمال بالا واقع بودند .در بین کودکان مبتلا به تشنج بدون تب 112 کودک در گروه با احتمال اندک، 42 کودک در گروه با احتمال متوسط و شش کودک در دسته با احتمال بالا برای سندرم QT قرار داشتند.
نتیجه‌گیری: سندرم QT طولانی می‌تواند با تظاهر تشنج یا شبه تشنج خود را نشان دهد. بیمارانی که با تشخیص اولیه تشنج ارزیابی و درمان می‌شوند، ممکن است مبتلا به اختلال مغزی نبوده و در اصل دچار اختلال در سیستم هدایتی قلب و مبتلا به آریتمی باشند.
واژه‌های کلیدی: سندرم QT طولانی، تشنج، سنکوپ.
متن کامل [PDF 308 kb]   (760 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb