دوره 78، شماره 9 - ( آذر 1399 )                   جلد 78 شماره 9 صفحات 629-625 | برگشت به فهرست نسخه ها

Damghani M A, Saberi M, Motamed S. Laryngeal tuberculosis with hoarseness: case report. Tehran Univ Med J 2020; 78 (9) :625-629
دامغانی محمد علی، صابری ماندانا، معتمد سهیل. بیماری سل حنجره همراه با خشونت صدا: گزارش موردی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1399; 78 (9) :625-629

1- گروه گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران.
2- گروه گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران. کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران.
زمینه و هدف: سل حنجره از عوارض شایع سل ریوی است که طی دو دهه گذشته افزایش یافته و الگوی بالینی آن در مقایسه با گذشته تغییر کرده است. امروزه شکایت اصلی این بیماران، خشونت صدا و درد هنگام بلع می‌باشد که هدف از این مطالعه بررسی این علایم می‌باشد.
معرفی بیمار: در این مطالعه به گزارش بیماری آقای 77 ساله‌ای می‌پردازیم که به‌علت خشونت صدا در اردیبهشت 1398 در بیمارستان شفا کرمان بستری شد و نتایج بررسی‌ها وجود سل حنجره را در او تأیید کرد. وی تحت درمان با داروی ضد سل طبق پروتکل درمانی قرار گرفت و به آن پاسخ مناسبی نشان داد.
نتیجه‌گیری: اگرچه سل حنجره بیماری نادری است اما هنوز اتفاق می‌افتد. بنابراین، پزشکان باید همیشه از ویژگیهای بالینی غیرمعمول سل حنجره و احتمال ابتلا به آن برای تشخیص و درمان به موقع آگاه باشند و به‌عنوان تشخیص افتراقی در همه بیماری‌های حنجره در نظر گرفته شود.
واژه‌های کلیدی: گزارش مورد، خشونت صدا، سل حنجره، سل.