دوره 78، شماره 9 - ( آذر 1399 )                   جلد 78 شماره 9 صفحات 614-606 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kouhestani E, Yaraghi M, Yekaninejad M, Alyasin A. Evaluation of the satisfaction of pregnant mothers receiving prenatal care and its determinants in the first visit at the midwifery clinic of Tehran public hospital in 2018. Tehran Univ Med J 2020; 78 (9) :606-614
کوهستانی عماد، یراقی منصوره، یکانی‌نژاد میرسعید، آل‌یاسین اشرف. بررسی میزان رضایتمندی مادران باردار از سهولت دریافت مراقبت‌های بارداری و عوامل موثر بر آن در اولین مراجعه به درمانگاه مامایی یک بیمارستان دولتی شهر تهران در سال 1397. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1399; 78 (9) :606-614

1- گروه جراحی زنان و زایمان، بیمارستان شریعتی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
2- گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
3- گروه جراحی زنان و زایمان، بیمارستان شریعتی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
زمینه و هدف: سلامت مادران باردار، یکی از مهمترین شاخص‌های بهداشتی هر کشور است. ارایه خدمات بهداشتی در حد مطلوب و ارتقا کیفیت خدمات در درمانگاه مامایی، نیازمند شناخت صحیح وضعیت موجود و بررسی مشکلات آن است. هدف از مطالعه کنونی ارزیابی میزان رضایتمندی مادران باردار از دریافت خدمات درمانگاه مامایی جهت بهبود کیفیت آن می‌باشد.
روش بررسی: پژوهش کنونی یک مطالعه مقطعی است که بر روی 364 مادر باردار مراجعه کننده به درمانگاه مامایی بیمارستان آموزشی پژوهشی دکتر شریعتی شهر تهران در مرداد و شهریور 1397 انجام شده است. ابزار گردآوری داده‌ها، پرسشنامه‌ای است که توسط نویسندگان طراحی شده است. پایایی و روایی سوالات پرسشنامه با شاخص‌های CVI و CVR مورد ارزیابی قرار گرفت و جهت آنالیز داده‌ها از Chi-square test و Logistic Regression چند متغیره استفاده گردید.
یافته‌ها: در مطالعه کنونی، میانگین± انحراف‌معیار سنی بیماران مراجعه‌کننده 96/4±97/30 بود که سن حداقل 19 سال تا حداکثر 47 سال و بیشتر مراجعین سنی بین 20 تا 30 سال داشتند (8/53%). از مادران باردار مراجعه‌کننده به درمانگاه، 2/70% از دریافت خدمات رضایت داشتند و 8/29% رضایت نداشتند. این میزان رضایتمندی ارتباط معناداری با چندمین بارداری (009/0P=) و سن مادران (001/0P<) داشت که با افزایش نوبت بارداری و سن، میزان رضایتمندی کاهش یافت. همچنین در این پژوهش کمترین رضایتمندی مربوط به شلوغی و اتلاف وقت و عدم دسترسی به جای پارک بود.
نتیجه‌گیری: میزان رضایتمندی کلی مادران باردار مراجعه‌کننده به درمانگاه در سطح بسیار خوب قرار دارد.