دوره 70، شماره 6 - ( 6-1391 )                   جلد 70 شماره 6 صفحات 392-389 | برگشت به فهرست نسخه ها

H B, S B. Tramadole withdrawal in a neonate: a case report. Tehran Univ Med J 2012; 70 (6) :389-392
برنا حاجیه، برنا صدیقه. سندرم محرومیت ترامادول در نوزاد: گزارش موردی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1391; 70 (6) :389-392

1- دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد ، hbborna@ yahoo.com
2- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
زمینه: ترامادول آنالوگ صناعی 4 فنیل‌بی‌پیردین است که آثار اوپیوییدی ضعیف داشته و در کنترل دردهای متوسط تا شدید به کار می‌رود و در گروه C تقسیم‌بندی دارویی FDA می‌باشد. ترامادول باعث آزاد شدن سروتونین و مهار بازجذب نوراپی‌نفرین می‌شود مصرف مزمن آن در حاملگی موجب سندرم محرومیت دارو در نوزاد خواهد شد.
معرفی بیمار: نوزاد 5/38 هفته با آپگار نرمال، وزن 2950 گرم در بیمارستان شهید مصطفی خمینی در تهران در سال 1390 متولد شد. 24 ساعت بعد از تولد نوزاد دچار تهوع، استفراغ، ترمور، بی‌قراری، شیر نخوردن، هیپرتونیسیته و تشنج چند کانونی میوکلونیک و کلونیک شد با توجه به سابقه طولانی مدت مصرف ترامادول توسط مادر، بیمار با تشخیص سندرم قطع دارو تحت درمان با فنوباربیتال قرار گرفت.
نتیجه‌گیری: سندرم محرومیت دارو متعاقب مصرف ترامادول باید مورد توجه قرارگیرد و درمان طولانی‌مدت آن در حاملگی باید به موارد خاص محدود شود.

واژه‌های کلیدی: ترامادول، سندرم قطع دارو، نوزاد