دوره 78، شماره 10 - ( دی 1399 )                   جلد 78 شماره 10 صفحات 683-678 | برگشت به فهرست نسخه ها

Baratlou A, Mokhlesian M, Khajavi M, Behseresht A. Nasopharyngeal tube placement in emergency intubated patients with decreased consciousness with a new guidewire: a prospective randomized controlled trial. Tehran Univ Med J 2021; 78 (10) :678-683
براتلو علیرضا، مخلصیان مجتبی، خاجوی محمدرض، بهسرشت علیرضا. بررسی میزان موفقیت قرار دادن لوله بینی-معده در بیماران کاهش سطح هوشیاری و اینتوبه در بخش اورژانس با کمک گایدوایرجدید (Steel wire rope): یک مطالعه کنترل شده تصادفی آینده‌نگر. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1399; 78 (10) :678-683

1- گروه طب اورژانس، بیمارستان سینا، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
2- دانشجوی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
3- گروه بیهوشی، بیمارستان سینا، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران. ، khajavim@tums.ac.ir
4- گروه بیهوشی، بیمارستان صارم، تهران، ایران؛ دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
زمینه و هدف: تعبیه لوله بینی-معده‌ای (NGT) گاهی دربیماران اینتوبه با کاهش سطح هشیاری یا در بخش مراقبت‌های ویژه مورد نیاز است. لوله‌های NG از مواد پلاستیکی نرم ساخته شده‌اند و هنگام عبور از حلق در مدخل مری در معرض پیچ خوردگی قرار دارند. معمولاً، تعبیه لوله NG دراین شرایط دشوار است. ما فرض کردیم که تعبیه NGT به کمک گایدوایر می‌تواند میزان موفقیت اولین تلاش را نسبت به روش مرسوم خم کردن سر، در بیماران بیهوش و دارای لوله تراشه افزایش دهد.
روش بررسی: این مطالعه، روی 100 بیمار بزرگسال اینتوبه تحت تهویه مکانیکی بستری در بخش اورژانس از اسفند 1398 تا مرداد 1399، در بیمارستان سینا تهران انجام شد. این بیماران به‌روش تصادفی به دو گروه با گایدوایر و بدون گاید وایر (کنترل) برای تعبیه NGT تقسیم شدند. میانگین زمان تعبیه موفقیت‌آمیز NGT، میزان شکست تعبیه NGT درتلاش اول، میزان شکست تعبیه NGT در تلاش دوم و میزان شکست کلی همراه با بروز هرگونه عارضه ارزیابی شد.
یافته‌ها: میزان موفقیت اولین اقدام در گروه گایدوایر 98% نسبت به گروه شاهد 74% بود (001/0P=). از این‌رو میزان شکست اولیه در گروه گایدوایر 2% و در گروه شاهد 26% بود (001/0P=). زمان لازم برای گذاشتن NGT در گروه گایدوایر به‌وضوح کوتاه‌تر بود 38/3±4/8 در مقابل 2/6±5/61 ثانیه، (001/0P=) میزان بروز پیچ خوردگی و گیر کردن، خونریزی و صدمات متوسط در گروه گایدوایر به‌وضوح کمتر بود.
نتیجه‌گیری: استفاده از گاید استیل طنابی شکل جهت تعبیه صحیح NGT در بیماران با لوله تراشه در مقابل روش مرسوم، موفقیت اولیه را افزایش داده وازعوارض می‌کاهد