دوره 78، شماره 10 - ( دی 1399 )                   جلد 78 شماره 10 صفحات 709-705 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghoncheh M, Nazeri N. Cutaneous granular cell tumor: case report. Tehran Univ Med J 2021; 78 (10) :705-709
غنچه مهدی، ناظری نرگس. گرانولر سل تومور پوستی: گزارش موردی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1399; 78 (10) :705-709

1- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران. گروه جراحی، ، mghoncheh@bums.ac.ir
2- گروه پاتولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران.
زمینه و هدف: گرانولر سل تومور، یک تومور نادر بافت نرم با رشد کند و تدریجی است که به‌نظر می‌رسد منشاء آن از بافت عصبی باشد.
معرفی بیمار: بیمار زن 27 ساله‌ای بود که به‌دلیل توده زیر جلدی که از شش ماه پیش در ناحیه اینگوینال چپ ایجاد شده بود در مهر 1396 به بیمارستان امام رضا بیرجند مراجعه کرده بود. توده مزبور دارای رشد تدریجی و فاقد درد بود. بیمار تحت عمل جراحی برداشت تومور قرار گرفت. توده در سطح به پوست چسبندگی کامل داشت لیکن در عمق و اطراف فاقد چسبندگی بود. بررسی پاتولوژیک اولیه و با رنگ‌آمیزی ایمونوهیستوشیمی نشان دهنده گرانولر سل تومور بود. در پیگیری، بیمار تا یک سال و نیم پس از عمل فاقد علایم عود یا متاستاز است.
نتیجه‌گیری: در مواجهه با توده‌های نسج نرم که از نظر بالینی تشخیص واضحی وجود ندارد، این تومور نیز باید در تشخیص افتراقی، مورد توجه قرار گیرد.