دوره 78، شماره 11 - ( بهمن 1399 )                   جلد 78 شماره 11 صفحات 775-771 | برگشت به فهرست نسخه ها

Abadian K, Keshavarz Z, Shamshiri Milani H, Hamdieh M, Aghaei A, Mokhtarian Gilani T. Survey of marital satisfaction in Iranian working women: brief report. Tehran Univ Med J 2021; 78 (11) :771-775
آبادیان خدیجه، کشاورز زهره، شمشیری ‌میلانی حوریه، حمدیه مصطفی، آقایی عاطفه، مختاریان ‌گیلانی طیبه. بررسی رضایت زناشویی در زنان شاغل ایرانی: گزارش کوتاه. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1399; 78 (11) :771-775

1- کمیته تحقیقات دانشجویی، گروه مامایی و بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
2- گروه مامایی و بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. ، keshavarzzohre57@gmail.com
3- گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
4- گروه روان پزشکی، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
5- گروه علوم ارتباط اجتماعی، دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، تهران، ایران.
6- گروه روان پزشکی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران.
زمینه و هدف: به‌دلیل افزایش اشتغال زنان متاهل و تاثیری که می‌تواند بر رضایت زناشویی داشته باشد، این مطالعه با هدف بررسی رضایت زناشویی در زنان شاغل ایرانی انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه، رضایت زناشویی در زنان شاغل ‌ایرانی در مقالات چاپ شده مورد ارزیابی قرار گرفت. جهت یافتن مطالعات مرتبط، از پایگاه‌های اطلاعات  ,Iranmedex, IranDoc, SID, Magiran , Scopus, PubMed  Web of Science استفاده شد. برای دستیابی به مقالات از کلیدواژه‌های فارسی زنان، زنان شاغل، رضایت زناشویی، کارکرد جنسی، دیسترس جنسی، ایران و معادل انگلیسی آن استفاده شد. درنهایت10 مقاله انتخاب شده و بررسی شدند.
یافته‌ها: داده‌ها نشان می‌دهد که میانگین اندازه اثر شاغل بودن بر رضایت زناشویی در نمونه‌ها معادل 063/0 می‌باشد. برآورد نقطه‌ای به‌دست آمده 063/0 بر مبنای معیار کوهن‌حاکی از اثر در حد کم می‌باشد.
نتیجه‌گیری: از یافته‌های مقالات به‌نظر می‌رسد که شاغل بودن در سطح ضعیفی می‌تواند بر رضایت زناشویی مؤثر باشد.
واژه‌های کلیدی: فرا‌تحلیل، رضایتمندی، زنان شاغل.
نوع مطالعه: گزارش كوتاه |