دوره 78، شماره 11 - ( بهمن 1399 )                   جلد 78 شماره 11 صفحات 787-782 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hasanzadeh M, Ebrahimi R, Malakuti P. Cervical Cavernous hemangioma in a patient with postcoital bleeding: case report. Tehran Univ Med J 2021; 78 (11) :782-787
حسن زاده ملیحه، ابراهیمی راحله، ملکوتی پرنیان. همانژیوم کاورنوی سرویکس در بیمار با خونریزی پس از نزدیکی: گزارش موردی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1399; 78 (11) :782-787

1- گروه زنان و مامایی، مرکز تحقیقات سلامت زنان، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران. ، hasanzademofradm@mums.ac.ir
2- گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
3- گروه پزشکی عمومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی سگت، سگت، مجارستان.
زمینه و هدف: همانژیوم کاورنوی سرویکس نادر است و تنها موارد معدودی در این زمینه وجود دارد. بخش عمده‌ای از همانژیوم سرویکس در زنان سنین باروری گزارش شده است. اکثر این ضایعات سطحی بوده، غالبا در ناحیه سروگردن یافت می‌شوند، اما ممکن است در قسمت‌های داخلی بدن نیز ایجاد شوند.وقوع این ضایعات در ناحیه دستگاه تناسلی زنان، به‌ویژه سرویکس نادربوده، اکثر ضایعات بدون‌علامت هستند. به‌دلیل شیوع کم و اهمیت تشخیص این بیماری معمول باید به‌عنوان یک تشخیص افتراقی مورد توجه قرار گیرد.هدف از این مطالعه گزارش یک مورد نادر همانژیوم کاورنوی سرویکس بود.
معرفی بیمار: بیمار خانم 24 ساله‌ای بود که به علت خونریزی طولانی مدت پس از نزدیکی، در مهرماه 1397، به کلینیک سرپایی بیمارستان قائم (عج) مراجعه نموده بود. در هنگام معاینه سرویکس، لیپ‌خلفی سرویکس بیمار بسیار پرعروق بوده و بافت سیاه رنگ که تغییر رنگ تا واژن کشیده شده بود وجود داشت. بیمار تحت کولپوسکوپی قرار گرفت. به دنبال کولپوسکوپی به علت خونریزی شدید سرویکس جهت بیمار لنگازپک شد. خونریزی بیمار با پک پس از 24 ساعت کنترل شد. در گزارش پاتولوژی بافت اگزوسرویکس همراه با ضایعه عروقی خوش‌خیم (همانژیوم کاورنو) گزارش شد  و در بیوپسی انجام شده تشخیص همانژیوم کاورنو داده شد.
نتیجه‌گیری: همانژیوم سرویکس نادر است. این موضوع باید در تشخیص افتراقی بیماران مبتلا به خونریزی واژینال غیرطبیعی، به ویژه کسانی که در سنین باروری هستند و هیچ یافته بالینی و رادیولوژی مانند لیومیوم، آدنومیوز یا اختلال عملکردی سیکل وجود ندارد، مورد توجه قرار گیرد و در پیگیری بیمار با خونریزی واژینال، معاینه لگنی قدم اول در برخورد با بیمار می‌باشد.
نوع مطالعه: گزارش موردي |