دوره 62، شماره 4 - ( 4-1383 )                   جلد 62 شماره 4 صفحات 314-310 | برگشت به فهرست نسخه ها

Miri S M, Heidarzadeh C, Fakhr Tabatabai S A, Ghanaati H. Angiographic Findings In Patients With Cerebral Aneurysm. Tehran Univ Med J 2004; 62 (4) :310-314
سیدمجتبی میری ، چنگیز حیدرزاده ، سیدعلی فخرطباطبایی ، حسین قناعتی . یافته های آنژیوگرافی در آنوریسم داخل جمجمه ای، بیمارستان امام، 79-1374. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1383; 62 (4) :310-314

مقدمه: باتوجه به شیوع خونریزی های زیرعنکبوتیه و بروز آنوریسم های مغزی و تاثیر عوامل و فاکتورهای نژادی، جغرافیای و محیطی بر آن، این مطالعه جهت تعیین فراوانی یافته های آنژیوگرافی در بیماران با آنوریسم مغزی انجام شد.

مواد و روش ها: 136 بیمار با آنوریسم مغزی طی سال های 79-1374 که دچار خونریزی زیرعنکبوتیه شده و تحت آنژیوگرافی عروق مغزی قرار گرفته بودند تحت بررسی قرار گرفتند.

یافته ها، نتیجه گیری و توصیه ها: 58% بیماران مرد و 42% آنها زن و میانگین سنی بیماران 46 سال بود. 89% آنوریسم ها در سیرکولاسیون قدامی و 11% در سیرکولاسیون خلفی مغز بود. شایعترین محل آنوریسم در هر دو جنس شریان رابط قدامی بود. 9.6% بیماران دو آنوریسم و 5.5% آنوریسم های ساکولر کشف شده ژانت بودند. 3% بیماران دارای آنوریسم فوزیفرم بودند. پایین تر بودن میانگین سنی بیماران، شیوع بیشتر در آقایان و پراکندگی بیشتر آنوریسم ها در بیفورکاسیون شریان های کاروتید و مغزی میانی و در شاخه های انتهایی شریان های مغزی قدامی و شیوع بیشتر آنوریسم رابط قدامی در خانم ها، تفاوت های این بررسی را با سایر آمارها نشان داد.