دوره 62، شماره 4 - ( 4-1383 )                   جلد 62 شماره 4 صفحات 325-321 | برگشت به فهرست نسخه ها

Safdarian L, Adineh M. Knowledge, Attitude And Practice Of Pregnant Women About Benefits And Doses Of Folic Acid Consumption During Pregnancy. Tehran Univ Med J 2004; 62 (4) :321-325
صفدریان لیلی، آدینه ملیحه. شیوع آگاهی مادران باردار از اثرات سودمند اسید فولیک و استفاده از فولات در دوران بارداری، تهران، 79-1378. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1383; 62 (4) :321-325

مقدمه: استفاده از اسید فولیک در بارداری نقش بسزایی در کاهش بروز نقص لوله عصبی جنین دارد. این مطالعه با هدف بررسی سطح آگاهی مادران باردار از اثرات سودمند اسید فولیک و میزان استفاده از آن در دوران بارداری انجام گردید.

مواد و روش ها: در یک مطالعه مقطعی، 300 زن باردار به شیوه تصادفی ساده در بیمارستان های شریعتی، شهدا و مهدیه انتخاب شدند. زنان در مورد میزان مصرف و اطلاع از اثرات مفید اسید فولیک مبنی بر جلوگیری از بروز نقص لوله عصبی، همچنین دلایل عدم مصرف آنها از اسید فولیک مورد سوال قرار گرفتند.    یافته ها: از 300 زن، 50% آنها (150 نفر) توصیه به مصرف اسید فولیک شده بودند ولی تنها 31 درصد (47 نفر) از اسید فولیک طی دوران بارداری استفاده کردند. 12% از کل افراد (37 نفر) از اثرات سودمند اسید فولیک مطلع بودند.

نتیجه گیری و توصیه ها: در نهایت اگرچه نیمی از زنان توصیه به استفاده از اسید فولیک شده اند کمتر از نصف آنها عملا از آن استفاده کردند در نتیجه برای افزایش دریافت اسید فولیک بین مادران باردار و آگاهی آنها از فواید مکمل فولات نیاز به آموزش بهداشت داریم.