برجیان بروجنی زینب، کرد محمد، تابانژاد زینب، اسدی سید سعید، مصری مرتضی، پنجی محمد و همکاران.. عفونت قارچی پا با عامل قارچی ترایکوسپورون آساهی (Trichosporon asahii): گزارش موردی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1399; 78 (12) :859-863
URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-11071-fa.html
1- گروه قارچشناسی پزشکی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
2- مرکز تحقیقات مراقبتهای پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
3- گروه بیولوژی سلولی و مولکولی، دانشکده علوم بیولوژیک، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران.
چکیده: (2387 مشاهده)
زمینه و هدف: گونه های ترایکوسپورون معمولاً بهعنوان عوامل ایجاد کننده عفونت های پوستی شناخته می شوند و در بیماریهای سیستمیک و منتشر بهویژه در بیماران دچار نقص ایمنی نیز دخیل هستند.
معرفی بیمار: این مطالعه گزارش عفونت کچلی پا ناشی از ترایکوسپورون آساهی در یک فرد سالم 39 ساله نظامی با پوشش مستمر پوتین در اغلب ساعات فعالیتش در طول روز، در اردیبهشت 1398 میباشد. در روشهای آزمایشگاهی ماکروسکوپی و میکروسکوپی با استفاده از آزمایش مستقیم و همچنین کشت عامل ایجاد کننده، جنس تریکوسپورون تشخیص داده شد. در آنالیز مولکولی با تکثیر منطقه ITS و انجام سکوئنسینگ (Sequencing)، گونه ترایکوسپورون آساهی (Trichosporon asahii) تعیین هویت گردید. بیمار با استفاده از داروی خوراکی فلوکونازول و کلوتریمازول موضعی به مدت چهار هفته تحت درمان قرار گرفت و بهبودی حاصل شد.
نتیجهگیری: شرایطی که باعث میشود پاها بهمدت طولانی در معرض تعریق و رطوبت و تاریکی باشند (پوشیدن کفش و پوتین بهمدت طولانی)، احتمال ابتلا به بیماریهای پوستی قارچی را افزایش میدهند. بنابراین، رعایت کامل بهداشت فردی ضروری بهنظر میرسد.