مقدمه: باتوجه به اهمیت توده های مدیاستن در اطفال، هدف از این مطالعه یک بررسی همه جانبه ده ساله و رتروسپکتیو در مرکز طبی کودکان دانشگاه تهران از نظر شیوع و تظاهرات بالینی، روش های تشخیصی و درمانی این بیماری بود.
مواد و روش ها: از سال 1371 لغایت 1381، 34 بیمار که با توده مدیاستن بستری شده و تحت عمل جراحی قرار گرفته و پاسخ پاتولوژی داشته اند مورد بررسی قرار گرفته اند.
یافته ها، نتیجه گیری و توصیه ها: در این بررسی شیوع بیماری در دختر و پسر مساوی بوده (50%) و شایعترین سن بروز 10-5 سالگی (38%) و شایعترین علامت بالینی سرفه (44.4%) و شایعترین نشانه فیزیکی تب (52.9%) بوده است. شایعترین نشانه رادیولوژیک در رادیوگرافی قفسه سینه توده مدیاستن (53%) و سی تی اسکن ساده و با کنتراست خوراکی و وریدی که ساده ترین و سریعترین راه شناخت توده های مدیاستن می باشد. در این بررسی شایعترین یافته در سی تی اسکن توده مدیاستن قدامی (41%) بوده است. درمان اغلب این توده ها جراحی و شایعترین عمل انجام شده در بیماران ما توراکوتومی و حذف تومور می باشد (61.7%) انواع لنفوم شایعترین توده مدیاستن (35.2%) و پس از آن توده های با منشا عصبی در رتبه دوم اهمیت قرار داشتند، بیماران ما با متوسط پیگیری 3.2 سال سورویوال 54% داشته اند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |